Suriye'nin Humus bölgesinin kuzeyinde bulunan Ez-Zara köyü El Nusra Cephesi'nin eline geçti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre köyü ele geçiren cihatçılar, Alevi sivilleri kaçırdı.

El Nusra sözcüsünün açıklamasına göre Ez-Zara'ya yapılan saldırı ve kaçırmalar Han Tuman ve El-Eys de Suriye ordusu tarafından öldürülen cihatçıların intikamını almak için gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Haber'den Hasan Sivri'nin haberine göre ise baskına Nusra, Humus Askerleri, Ehl-i Sünnet Tugayları, Ahrar Şam Hareketi ve Humus Kolorduları adlı silahlı gruplar katıldı. Baskın sırasında köyden onlarca kişi evlerinde katledilirken cihatçıların sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarda katledilenlerin evlerinin içinde ve sivil giyimli oldukları görülüyor.

''Şam Şimdi'' haber ajansına konuşan Şam kaynakları, Rastan beldesine nakledilen sivillerin kafalarının kesilerek katledildiğini aktardı.

Suriye başbakanı Wail Halaki SANA ajansına yaptığı açıklamada katliamı kınadığını ve katliamın hedefinin cihatçıların moralini yükseltmek ve onlara motivasyon sağlamak olduğunu dile getirdi.

Halaki uluslararası toplumu da bu katliama karşı Suriye'ye destek vermeye çağırarak ''Tekfirci gruplara destek veren Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı dizginleme'' çağrısı yaptı.

BBC Türkçe servisinin haberine göre El Nusra'nın başını çektiği Zara operasyonunun adı "Halep intikamı".

Kaynak: Birgun.net