AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Çözüm Süreci'nde 1.000 eylem yapıp 61 kişiyi öldürdüler; asker, polis silahına sarılmadı, Çözüm Süreci’nde geriye dönülmez” dedi.

“Terörün arkasındaki 10 emperyalist ülkeyi biliyoruz” diyen Özdağ, “Eskiden ‘Büyük Milletin küçük Devletiydik, ama şimdi işler değişti. PKK ve arkasındaki emperyalistlerin hedefi 2023 Türkiyesi’nin önünü kesmek!” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkçe dışındaki dillerin öğrenilebileceğini ancak, bu dillerle eğitim yapılamayacağını, iki toplumlu Anayasa olamayacağını öne sürerek “Bu konuda iktidara yakın basın mensupları içerisinde kesinlikle PKK ağzıyla konuşanları uyarmak lazım" açıklaması yaptı. Özdağ bölücü örgütün Çözüm Süreci’nde 61 kişiyi öldürdüğünü bildirdi ve “Bine yakın eylem yaptılar. Asker silahına sarılmadı, polis silahına sarılmadı, istihbaratçı silahına sarılmadı, korucu silahına sarılmadı; tetiğe bile basmadılar. Bilmediğimiz yüzlerce mahkeme kurdular, insanları sorguladılar, etnik temizlik yaptılar. O bölgedeki Arapları, Kırgızları, Türkmenleri kaçırdılar” dedi. Özdağ Çözüm Süreci’ne geri dönülemeyeceğini belirtirken “Anayasa’dan Türk adının kalkmasına karşıyım” dedi.

"Bölücü örgütün içinde çok sayıda gardrop” bulunduğunu iddia eden Özdağ, “DHKP-C'lisi var TİKKO’lusu var, Suriyelisi var, İranlısı var, Iraklısı var, Ermeni’si var Ermenicisi var. Diğer yandan Marksist - Leninist Propaganda Eylem Birliği var, gardırop bu şekilde ve heterojen bir örgüt, homojen bir örgüt değil. Ve bu örgüt Marksist Leninist fikirlere inanmasına rağmen metodu Stalinist; acımasızdırlar” dedi.

“AKADEMİSYENLER AK PARTİ DÜŞMANLIĞINI, HAZIMSIZLIĞINI DEVLET HAZIMSIZLIĞINA DÖNÜŞTÜRÜYOR”

Toplumda, “Devlet sivil öldürecek olsa neden üç ya da beş ay uğraşsın. Tepeden iki bomba atar biter” şeklinde görüşler olduğunun hatırlatılması üzerine Özdağ, “Daha önce yaptık biz bunu, 1938'de Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaptı bunları biliyorsunuz. O nedenle de o gün haklı bir davada haksız konuma düştü. Biraz kantarın topuzunu fazla kaçırmamak lazım” dedi.

AKP'li Özdağ, akademisyenler için “Bunların çoğunluğu Marksist -Leninist ideolojiden geliyorlar. Bir kısmı siyasal Kürtçüdür. Bir kısmı da ‘1915'te Türkiye Ermenilere soykırım yaptı’ diyecek kadar da tarihi çarpıtmakta mahir olan kişilikler bunlar. AK Parti düşmanlığı üzerinden muhalefet edecekler, muhalefet ederken Türkiye'ye zarar veriyorlar. ‘AK Parti gitsin de kim gelirse gelsin. AK Parti’yi göndereyim de kiminle beraber olursam olayım önemli değil’ mantığıyla yaklaşıyorlar. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.

Kaynak: Birgun.net