CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cenaze töreninde kurşun atan kişinin eylem öncesi Başbakan Binali Yıldırım'a sarılmasıyla ilgili görüntülere cevap veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Başbakanımız tanımıyor ilgili kişiyi. O kalabalıkta herkes gibi o da gelip taziyelerini sunmuştur kendisine" dedi.

Turan, "Bu şehit dayısının, kendi yeğeninin öldürülmesinden, şehit edilmesinden yola çıkarak bir doğal tepkisidir, refleksidir. İsteriz ki olmasın. Ama 'Neden oldu?' sorusunun cevabı en çok CHP'nin tavrında, Kılıçdaroğlu'nun söyleminde gizli diye düşünüyorum" diye konuştu.

Eylemin doğru olmadığını ve tasvip edilemeyeceğini kaydeden Turan, "Kılıçdaroğlu, 'Ben PKK'lıları ziyaret ettim' dedikten yarım gün sonra oluyorsa, adamların tepkisinin nasıl olacağını, şehit ailesinin duygusallığının nasıl olacağını kimse tartamaz. Ben, dikkat etmesi gereken öncelikle Kılıçdaroğlu'nun söylemidir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

'KİM GELİRSE TABİİ Kİ ELİNİ SIKACAĞIZ'
Bülent Turan, kurşun atan kişinin yapan kişinin Başbakan Binali Yıldırım'a sarılmasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Cenazedeki şehit ailesi olan insanlar, akrabaları, yakınları tabi ki Başbakan'a sarılır, ağlar, bununla ilgili dertlerini ortaya koyarlar, hüzünlerini paylaşırlar. İsterdim ki öyle bir anamuhalefet partisi olsun ki ona da şehit aileleri sarılabilsin, ona da şehit aileleri ağlayabilsin, derdini anlatabilsin. O kalabalıkta bir kişinin, bir şehit yakınının Başbakanımıza sarılıyor olması, bunun ajite edilerek, farklı bir yere çekiliyor olması başlı başına sorun diye düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu'nun, kendi söylemine bakması lazım. Dün oradaki görüntüleri bizler de izledik, bu konuyla ilgili bilgi aldık. Şehit yakını olduğunu ifade eden birisi Başbakanımıza sarılmış, hüzünlerini, duygularını paylaşmış ve devam etmiştir oradaki yürüyüşüne. Biz oradaki görüşmelerimizde, ziyaretlerimizde, şehit ailesinin taziyesinde 'Sen kimsin, sicilin nedir?' diye mi soracağız. Kim gelirse tabii ki elini sıkacağız, sarılacağız ve duygularımızı beraber paylaşacağız. Dün Sayın Başbakanımızın ilgili kişiyle kucaklaşıyor iddiası bundan öte bir şey değildir. Tabi ki Başbakanımız tanımıyor ilgili kişiyi. O kalabalıkta herkes gibi o da gelip taziyelerini sunmuştur kendisine."

Kaynak: Birgun.net