İktidar içindeki çıkar çatışması ve buna bağlı olarak yaşanan fikir ayrılıkları artık bir sır olmaktan çıkarken, gözler bu çatışmanın uzantısı olarak yayın hayatına başlayacak gazetelere çevrildi. Erdoğan ile Davutoğlu, Gül ve Arınç cephesi arasında cereyan eden çekişmede, ikinci kanada yakın ekipler 4 yeni gazete çıkarmaya hazırlanıyor.

KARAR BASILI OLACAK
Geçen yıl Star gazetesinden Saray müdahalesiyle kovulan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan, kurdukları ‘Karar’ isimli internet sitesini basılı gazeteye çevirecek. Karar’ın Genel Yayın Yönetmenliğini, Star’daki yayın danışmanlığı görevinden “Arkadaşlarıma reva görülen o tavrı içime sindiremediğim için istifa ettim” diyerek ayrılan İbrahim Kiras yapacak. Karar’ın yazar kadrosu için Etyen Mahçupyan, Yıldıray Oğur, Abdülkadir Selvi, Ali Bayramoğlu, Gülay Göktürk, Elif Çakır ve Ceren Kenar gibi isimlerin adı geçiyor.

3 YENİ YAYIN DAHA
Karar’ın dışında Gül, Davutoğlu ve Arınç cephesi lehine yayın yapacak diğer 3 gazete ise Yeni Birlik, Ak Gazete ve İstiklal olacak. İşadamı Hüseyin Arif Çakmak’ın sahibi olduğu ve İstanbul’da yayın yapan İstiklal, ulusal gazete statüsüne geçecek. Yeni Birlik gazetesini bir dönem Sabah ve Radikal gazetelerinde özel haber müdürlüğü yapan Avni Özgürel yönetecek. Ak Gazete için, kayyım atanan Bugün’ün eski görsel yönetmeni Ahmet Gürdil’le anlaşma sağlandığı da basına yansıyanlar arasında.

TARAF'TA 'REVİZYON'
Diğer yandan, Ergenekon ve Balyoz davalarına verdiği destek başta olmak üzere AKP’nin devletleşme sürecinde yanında duran ancak Cemaat’le AKP’nin arasının açılmasının ardından “muhalif” olan Taraf gazetesinde de kısa bir süredir gözler görülür değişimler yaşanıyor. Saray’a olan mesafesini ve muhalif hattını koruyan Taraf, yayın çizgisini Davutoğlu hükümeti lehine revize etti. Davutoğlu’nun açıklamalarına hayırhah bir tutum takınan ve birinci sayfasından da bunu açıkça belli eden gazete dünkü sayısında da “Cerattepe’ye randevu” manşeti atarak Başbakan’ın hamlesine olumlu yaklaşımıyla dikkat çekti.

Kaynak: Birgun.net