15 Temmuz vahşeti sonrası birileri durumdan vazife çıkardı, kurtarıcılığını ilan ederek milleti ‘demokrasi nöbetine’ çağırdı. Ama öncelikle “Evimin önünde tutun bu nöbeti ha” dedi.

İlk defa bombalanan Cumhuriyet’in sembolü “TBMM’yi korumasanız da olur” diye devam etti. Daha ikinci gün “Gezi Parkı’na kışlayı da yapacağım, ha bakalım gördünüz mü” dedi. Vallahi kimse de sesini çıkarmadı!..

Taksim’de “Olur mu böyle’ diye yüz binlerce insan toplandı, ama ertesi gün ‘Cumhurbaşkanımızın ve başkomutanımızın’ ‘Sarayında’ her istediğinin yapılabileceği görüldü.

Gündoğdu’da ‘güneşi doğuracağımızı’ sandık, ama Yenikapı’da ‘yeni Türkiye’yi kurduk.

Yenikapı’da ‘yeni Türkiye’nin kuruluşunu duyduk.

Laik cumhuriyete sahip çıktığımızı, ‘demokrasi nöbeti’ kurduğumuzu sanıyorduk… Ama mitingi izleyince kafama bazı sorular takıldı!

Ben bu soruları sormaya başlayayım…

» Laik demokrasi, özgürlük, hukuk devleti, ne derseniz deyin… Diyanet İşleri Başkanı bu mitingde niye konuştu?

» Bahçeli, mitingde müthiş Türkçülük yaptı, ‘turan’a kadar gidemedi ama herhalde yaşamında bu kadar çok hamaset hiç yapmamıştı… Onu dinleyince aklıma takıldı; çoğulcu demokrasiyi nasıl kuracağız?

» Mitinge Kürtler, Aleviler, STK’ler, devrimciler, demokratlar çağrılmamıştı. Nasıl birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız?

» Beni en çok ‘heyecanlandıran’ Genelkurmay Başkanı’nın konuşmasıydı. İnanın aklıma hemen Kenan Evren geldi. Hangi dönemde yaşadığımızın farkına vardım anında; demek ki 35 sene öncesindeyiz hala…

Hani diyorduk ya “sivil demokrasiye sahip çıktık, askeri vesayeti yıktık.” Şimdi Genelkurmay Başkanı’nın konuşması ne alaka?

» Barıştan bahsettik, oraya diğer dinlerin liderlerini davet ettik. Bahçeli “Bizans tohumları” dedi, Binali Yıldırım “Haçlı ordusu”, RTE de “kafir sürüsü” dedi. Koskoca Diyanet İşleri Başkanı da açılışta hem dua hem beddua etti. Böylelikle onlara nezaketimizi gösterdik!

“Dik dur eğilme ümmetin seninle” sözleri arasında Nazım Hikmet’i de anmadan geçemedik.

Uzun lafın kısası, mitingin tek sonucu RTE’nin Meclis’teki parti genel başkanlarına idam yasasını çıkarın talimatı oldu. Yani demokrasi mitinginden idam çıktı.

Bu sıralarda RTE’nin Mersin’deki Valisi de Atatürk posterli CHP’lileri alana sokmadı. Kütahya’da ise “RTE’nin ümmetiyiz” sloganını Vali en baş köşeye astırdı.

Yani pazar günü şenlik şamatayla ‘demokrasi nöbetimizi’ sürdürdük, ‘yeni Türkiye’nin ‘kapısını açtık’; hayırlara vesile olsun!..

Katkılarından dolayı herkese teşekkürler…

Kaynak: Birgun.net