Sözcü'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve çok sayıda milletvekilinin de katıldığı bir iftar daveti verdi. Davetten yansıyan fotoğraflarda konukların, altın varaklı kadehlerle donatılmış görkemli iftar sofrasında ağırlandığı görüldü.

Ramazan'ın başlamasından bir gün önce İstanbul'da Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) yeni binasının açılış töreninde konuşan Erdoğan, Ramazan ayında kurulan lüks sofralar konusunda uyarılarda bulunmuştu.

“LÜKS İFTARLAR, RAMAZAN AYININ İDRAKİNE VARAMAMAKTIR”

Erdoğan “Şayet soframızı öncelikle mağdurlarla, mazlumlarla, garip gureba ile paylaşmıyorsak, Ramazan'ın idrakine varamayız demektir. 5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Fakir fukara ile, garip gureba ile bir araya gelebiliyorsak, cemiyetler olarak üyelerimizle bir araya gelip mütevazı sofralar şeklinde yapabiliyorsak o zaman çok güzel olur. Ramazan asla zenginlerin birbirlerini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine, asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır” demişti.

MİLLETVEKİLLERİ TWİTTER'DA PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saray'da verdiği iftara katılan birçok milletvekili, davetten fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Vekillerin twitter'daki fotoğraflarından yansıyan görüntüler, görkemli iftar davetinin ayrıntılarını gösteriyordu. Altın varaklı kadehlerin ve beyaz güllerin süslediği masaların misafirlerinin mutlulukları da yüzlerine yansıyordu.

Kaynak: Birgun.net