Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerine çıkacak.

Hava sıcaklıkları iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normalleri civarında, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz Kıyılarında kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçecek.

Bazı İllerde Hava Durumu

İstanbul: Az bulutlu ve açık (35)

Ankara: Az bulutlu ve açık (34)

İzmir: Az bulutlu ve açık (40)

Adana: Az bulutlu ve açık (40)

Antalya: Az bulutlu ve açık (41)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

Diyarbakır: Az bulutlu (36)

Kaynak: Birgun.net