FATİH KIYMAN

GIT Türkiye’nin hazırladığı ‘Akademide Hak İhlalleri Dosyası’ ile gündeme gelen ve BirGün gazetesinden Serbay Mansuroğlu’nun duyurduğu ‘adrese teslim’ akademik kadro ilanlarına bir yenisi de Aksaray Üniversitesi ilanıyla eklendi. Duyurusu memurlar.net sitesinden yapılan ilanda, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalına alınacak Yardımcı Doçent pozisyonu için istenen “Fatma Karabıyık Barbarosoğlu üzerine çalışmış olmak” koşulu dikkat çekti.

YÖK Tez Merkezi verilerine göre, lisansüstü araştırmalarında Barbarosoğlu’nu çalışmış toplam araştırmacı sayısı 9 iken, bunlar arasında doktora derecesine sahip olma koşulunu karşılayan kişi sayısı ise yalnızca 1. Konuya ilişkin BirGün’ün ulaşmaya çalıştığı üniversite yönetimi, soruları yanıtsız bırakmayı tercih etti.

FATMA KARABIYIK BARBAROSOĞLU KİMDİR?

Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Barbarosoğlu, aynı zamanda sosyolog, hikayeci ve roman yazarı. 1987 yılında tamamladığı yüksek lisansını, “Türk-İslam Felsefesinde Tasavvufî Eğitimin Değerlendirilmesi” başlıklı teziyle tamamladı. “Modernleşme Sürecinde Moda-Zihniyet İlişkisi" başlıklı teziyle ise sosyoloji doktoru oldu. “Gün Akşamsızdır” adlı hikaye kitabıyla, muhafazakar kimliğiyle tanınan Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2000 yılının en iyi hikayecisi seçildi.

Kaynak: Birgun.net