MİT TIR’ları haberi nedeniyle yargılanan Gazeteci Can Dündar mahkeme heyetinin verdiği ara sırasında, adliye önünde açıklama yaparken silahlı saldırıya uğradı. Dündar’a silah doğrultan saldırgan iki el ateş etti. Ateş açan saldırgan gözaltına alındı. Saldırı sonrası açıklama yapan Can Dündar, “İçeride adliyede yargılanıyoruz, dışarıda hedef gösteriliyoruz. Bize saldıran kişiyi tanımıyoruz ama, bizi hedef gösterenleri biliyoruz.” diye konuştu.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle haklarında 35.5 yıl hapis cezası istenen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakim karşısına çıktı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti karar vermek üzere araya gitti.

Ara sırasında Gazeteci Can Dündar, adliye önünde bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Dündar’a silah doğrultan bir kişi ‘Seni yaşatmayacağım, vatan hainisin’ diye bağırarak 2 el ateş etti.

Kurşunlardan biri NTV muhabiri Yağız Şenkal’ı bacağından yaraladı.

Saldırgana ilk müdahaleyi Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek yaptı.

Silahlı saldırgan gözaltına alındı.

Can Dündar saldırı sonrası yaptığı konuşmada, “İçeride adliyede yargılanıyoruz, dışarıda hedef gösteriliyoruz. Bize saldıran kişiyi tanımıyoruz ama, bizi hedef gösterenleri biliyoruz.” diye konuştu.

Dündar şöyle konuştu:

Dündar: Sen vatan hainisin diye bağırarak ateş etti

“Mahkeme karar için ara verdi. Bizde dışarıda bekleyelim diye düşündük. Eşimle birlikte yürüyorduk. Tam o sırada sen vatan hainisin diyerek ateş etti. Denk gelmedik. Saldırganın kimlerin azmettirdiğini biliyorum.

“Bizlerin de aldığı güvenlik oluyor. Biliyorsunuz tam bir önlem mümkün olmuyor. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. Bunun gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledik, beraat kararını bekliyoruz.”

Öte yandan Can Dündar, saldırı sonrası Twitter hesabından, “İyiyim.
Sorumlu, hedef gösterenlerdir.” açıklamasında bulundu.

Erdem Gül: Bu bir güvenlik açığıdır

Can Dündar ile birlikte yargılanan Gazeteci Erdem Gül ise saldırı sonrası şöyle konuştu:

“Mahkeme bu karar için yeni kararı açıklayacağız dedi. Adliyeden karşı tarafa geçerken kameraların olduğu bölümde gazetecilere bir şey derken Can saldırganı görüyor, sanırım vatan hainisin, seni yaşatmayacağım diye bağırdı. X-ray cihazlarından geçtiği bölgede. Bu bir güvenlik açığıdır.”

Erkek: Ateş edebilir diye müdahele ettim

Dilek Dündar’la birlikte saldırgana müdahale eden CHP milletvekili Muharrem Erkek saldırı anını şöyle anlattı:

“Mahkeme heyeti ara verdi o sırada kahve içmeye çıktık. Saldırgan önümüze geçti, silahı doğrulttu. Can beyi hedef aldı. İki el ateş etti. İlk müdahaleyi Can beyin eşi yaptı. Daha sonra ben silah tutan bileğini kavrayarak müdahale ettim. O sırada polis geldi.”

“Önce eşi müdahale etti, ben de ateş etmeye devam edebilir düşüncesiyle arakadan müdahale ettim. Arkadan dolandım.”

“Özellikle devleti yönetenlerin konuşurken çok dikkat etmesi lazım. İnsanları hedef gösterdiğinizde böyle şeyler yaşanabiliyor. Bir cahil bir yerlerden cesaret alarak böyle bir eylemi gerçekleştirebiliyor.”

Saldırgan’ın Kimliği açıklandı

Can Dündar’a saldıran kişinin üzerinden 1976 Sivas doğumlu kimlik çıkan Murat Şahin olduğu ortaya çıktı. Görgü tanıkları aldırganın “Seni yaşatmayacağım vatanhaini” diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi

Ntv muhabiri Yağız Şenkal saldırıda yaralandı.

Kaynak: Birgun.net