CAN UĞUR / @canugur1987

Onlarca çocuğun cinsel istismara uğramasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın Manisa’da çocuklara yönelik yaz okulu açmasına Manisa halkı büyük tepki gösterdi. BirGün’ün haberiyle kamuoyunun gündemine gelen olayın ardından Manisa Haziran Hareketi bugün eylem yapacağını duyurdu. CHP de eyleme katılacağını açıkladı.

HAZİRAN Manisa il Yürütmesi’nden Çiğdem Gültekin, gerici ve piyasacı bir eğitim modeli ile Ensar benzeri vakıfların önünün açıldığının ve türlü istismara göz yumulduğunun altını çiziyor.

CHP’li vekiller Tur Yıldız Biçer ve Özgür Özel günlerdir bu duruma dikkat çekiyor. Vekiller konuyla ilgili yaptıkları görüşmelerde ise herhangi bir ilerleme sağlayamadı. Manisa’da yapılmak istenen yaz okuluna dair elde ettiğimiz veriler ise yeni bir skandala kapı açacak türden:

1- Yaz okulu Manisa’da açılacakken, konuya ilişkin vekillerin bilgi sahibi olmak için aradıkları Manisa İl Milli Eğitim Müdürü’nün cevabı oldukça çarpıcıydı: Bize böyle bir bilgi gelmedi, siz nereden duydunuz. Yapılan kısa bir soruşturmanın ardından konuya dair kimin bilgisinin olduğu ortaya çıkıyor.

2- Ensar Vakfı’nın açacağı yaz okulu projesi, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir devlet okulunda hayata geçirilecek. Konuya ilişkin vakfa izni verenin de İlçe Kaymakamlığı olduğu ortaya çıkıyor. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile yapılan görüşmelerde ilginç bir detay yakalıyoruz. Kaymakam Çorumluoğlu olayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile istişare ettiklerini ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün olur verdiğini söyleyerek, “İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne sorduk bir sıkıntı yok dedi’’ diyor ve konuya çok da hâkim olmadığını bu sözlerle özetliyor.

3- Görüşmeler devam ederken, haber Manisa’da da geniş kesimlere ulaştı. Manisa halkı Ensar Vakfı’nın duyurularının yer aldığı pankartlara ve afişlere tepki gösterdi. Birçok kesimin tepki göstermesine demokratik kitle örgütlerinin açıklamalar yapmasına karşın en ufak bir inceleme başlatılmıyor.

4- Yaz okulunun nasıl yapılacağı, içeriğinin ne olacağı da oldukça tartışmalı. Üst düzey yetkili isimlerden edindiğimiz bilgilere göre, şu ana kadar Manisa’da 30-40 kişi kayıt yaptırmış durumda. Önceki yıllara göre sayı oldukça düşük.
,
5- Çevre köylerden yoksul çocukların katılacağı yaz okuluyla ilgili çocukların konaklama ihtiyaçlarının giderilmeyeceği resmi makamlar tarafından dile getiriliyor. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu kendisiyle görüşen kişilerin sorduğu, “Çocukların güvenliği ne olacak?’’ sorusuna verdiği yanıt ise pes dedirtecek türden: “Ben karışamam. Kamuya açık bir alanda yapılacak.” İlçe Kaymakamı Çorumluoğlu, çocukların güvenliğini açıkça Ensar Vakfı’na emanet ediyor.

***

Gericiler tek ses!
Manisa halkının tepkisine rağmen yaz okulunu yapmakta kararlı görünen Ensar Vakfı’na yardım gecikmedi. Gerici kimliği ile bilinen İlim Yayma Cemiyeti, kentte yapmayı planladığı yaz okulunu Ensar Vakfı’nın okuluyla birleştirme kararı aldı.

***

‘Çocuklarımıza dokundurmayacağız’
Manisa Haziran Yürütmesi’nden Çiğdem Gültekin’in gazetemize yaptığı açıklama şu şekilde: İslami vakıfların sözde yurt ve vakıf evlerinde kalan öğrenciler bu yurtların yasal olmamasından dolayı hiçbir mekanizma tarafından denetlenemiyor. Devletin zirvesindekiler ise, bu vakıflara ve onların tam ortasında bulunan Ensar Vakfı’na övgüler yağdırıp yardım geceleri düzenleyerek vakfı meşru ve sürekli kılmaya çalışıyor.

Bugün Ensar Vakfı Manisa’da yaz okulları açmaya çalışıyor, üstelik bir devlet okulunda, üstelik okul aile birliğinin, velilerin ve hatta İl Milli Eğitim Müdürü’nün haberi olmadan. Yaz okulunun açılacağını öğrendiğimiz günden beri Manisa Haziran Hareketi olarak MEB ve okul yönetimiyle yapmaya çalıştığımız görüşmeler türlü bahanelerle ötelendi. Çünkü Ensar Vakfı’nın iktidarın tüm çabalarına rağmen aklanamayacağını ve halkın gözünde ‘’tecavüzcü’’ olarak tanındığını biliyorlar. Tacizci, tecavüzcü Ensar Vakfı da dahil olmak üzere hiçbir vakfın tek bir çocuğumuza daha dokunmasına izin vermeyeceğiz.

Kaynak: Birgun.net