Adana'da kendisini 'İyi niyetli hacker' olarak tanıtan lokanta işletmecisi 32 yaşındaki Doğukan Özkan, Facebook'un ardından Google'ın da açığını bulduğunu öne sürdü.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta arkadaş ekleme butonu olmadığı halde arkadaş ekleme açığını bulup düzelttirdiğini öne süren Doğukan Özkan, mesaj engeline rağmen mesaj atma açığını bularak Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in profilinden mesaj gönderdiğini anlattı. Son olarak dünyaca ünlü internet ve yazılım şirketi Google'a ait 'inbox' isimli elektronik posta sisteminde on binlerce kişinin telefon, adres ve fotoğraflarına rahatlıkla ulaştığını öne süren süren Doğukan Özkan, "Gizli olmasına karşın bu bilgilere ben ulaşabiliyorsam, kimsenin kişisel bilgileri güvende değil" dedi. Bulduğunu öne sürdüğü açıkla ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan Doğukan Özkan, "Google'ın gizlilik sözleşmesine göre kimsenin kişisel bilgilerine başkasının ulaşması mümkün değil. Oysa ben, kişilerin telefon numarası, adresleri, doğum tarihleri, eğitim bilgileri ve profil resimlerine bile ulaşabiliyorum" diye konuştu.

"Tüm bilgiler var"

Sadece Google yetkililerine gizli bilgilere nasıl ulaştığını anlatmak istediğini söyleyen Özkan, şunları kaydetti:

"Kimsenin kişisel yazışmaları veya şifrelerine ulaşmadım. Yaptığım işlemle örneğin 'Doğukan' adındaki herkesin bilgilerini buldum. Aramayı detaylandırıp Adana'daki Doğukan ismindeki herkesi taradım ve onların listesine ayrıntılı bilgileriyle ulaştım. Çok kolaylıkla kişinin telefon numarası, gittiği okul, adres bilgileri, doğum tarihi ve kendi hakkında daha başka ne bilgi yazdıysa, o bilgiye doğrudan ulaşıyorum. Google kendi gizlilik sözleşmesini ihlal ediyor. Eğer Google bu açığı düzeltmez ise suç işlemiş olur. Kötü niyetli değilim, konusu suç olan bir şey yapmıyorum. Buradan Google yetkililerini uyarıyorum. Bu açığı kapatmak için lütfen harekete geçin. Ben bir vatandaş olarak bu uyarıyı yapıyorum."

Kaynak: Birgun.net