Bandırma T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen Ali Şimşek'in başlattığı açlık grevi sonrası, yakınları tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Şimşek, sürgün sevkleri protesto etmek ve siyasi tutukluların olduğu bir hapishaneye sevk edilmek için başlattığı süresiz açlık grevine ise hâlâ devam ediyor.

Ali Şimşek açlık grevine başladığını şu sözlerle duyurmuştu:

“Değerli dostlar sürgün edildiğim bu hapishanede beraber kalabileceğim siyasi tutsak veya arkadaşım yok. Bu nedenle 16.05.2016 gününden itibaren, arkadaşlarımın bulunduğu bir F Tipi Hapishane’ye sevk olabilmek ve sürgün sevk politikasını protesto etmek için süresiz açlık grevi eylemine başlamış bulunuyorum. İlgi ve duyarlılığınızdan dolayı sizi bilgilendirmek istedim. Tekrardan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıklı ve dirençle kalın.”

Ali Şimşek'in durumuyla alakalı olarak da sevenleri tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Sürgün ve işkenceye karşı açlık grevine başlayan Ali Şimşek’in durumuna dikkat çekmek için Hatice Kara tarafından başlatılan imza kampanyasında şu çağrı yer alıyor:

“Kardeşim Ali, birçok sürgün işleminden sonra son olarak Tekirdağ T Tipi Cezaevine sürgün edildi. Uzun süredir hapishanede sürgün ve işkenceye maruz kalan kardeşimin tek isteği arkadaşlarının bulunduğu F Tipi hapishaneye geçmek ve arkadaşlarının yanında kalabilmek… Kardeşim bugün açlık grevinin 38. gününde…Talebimiz senelerdir siyasi tutuklu bulunan kardeşimin en azından arkadaşlarının yanına geçebilme isteğinin karşılanması…Günler hızla geçiyor ve hukuki mücadelemiz bakanlıktan hiç bir karşılık bulmuyor. Ve kardeşimin açlık grevi sürüyor…Bu imza kampanyası ile ilgili kurumların bu talebimizi dikkate almasını ve kardeşimin talep ettiği sevki gerçekleştirmesini umuyoruz. Böylece Ali’min açlık grevi son bulacak.”

İmzalamak için tıklayın.

https://www.change.org/p/karde%C5%9Fim-a%C3%A7l%C4%B1k-grevinde-hapishanelerdeki-i%C5%9Fkence-ve-adaletsiz-uygulamaya-son-verilsin

Kaynak: Birgun.net