Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğretmen Muammer B.'nin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiğine yönelik iddianın BirGün tarafından ortaya çıkarılmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Muammer B.'nin, Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarındaki öğrencilere tecavüz ettiği iddiası üzerine kamuoyu adeta ayağa kalktı.

Skandala adı karışan birçok vakıf ve dernek açıklamada bulunurken, olayı asıl aktörü olan Ensar Vakfı cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

VAKIFLARDAN AÇIKLAMA
KAİMDER Başkanı Mehmet Sardı, kendilerine bağlı herhangi bir yurt ve ev olmadığını söyleyerek, “Adı geçen Muammer B.’nin bizde herhangi bir üyeliği ya da kaydı yoktur. Bizim yurt ya da evle işimiz yok. Biz imam hatip okullarıyla irtibatlıyız” ifadelerini kullandı.

Tutuklanan öğretmen Muammer B.’nin üyesi olduğu belirtilen Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şubesi yetkilileri, büyük üzüntü duyduklarını, ancak bir kişi yüzünden camialarının suçlanmaması gerektiğini söylemekle yetindi.



Muammer B.’nin bir dönem gönüllü görev aldığı Enderun Vakfı Karaman Şubesi yetkilisi Ali Bağcı da, “Muammer B., bizim vakfımızda 2013 yılında beş ay gönüllü olarak görev yapıp öğrencilere kurs verdi. O dönemde herhangi bir şikayet ya da sorun duymadık” dedi.

Skandala adı karışan Ensar Vakfı ise konuya ilişkin bir açıklamada bulunmadı.

#ENSARVAKFIKAPATILSIN
45 erkek çocuğuna tecavüz edildiği iddia edilen evlerin bağlı olduğu Ensar Vakfı'na tepkiler çığ gibi büyüyor. Haberimizin birçok haber sitesinde yer almasıyla olay sosyal medyanın gündemine de oturdu. Yurttaşlar, sabah saatlerinden itibaren "Trend Topic" olan #EnsarVakfıKapatılsın hashtagiyle on binlerce tweet atarak, skandala adı karışan vakfa tepki gösterdi.

MUHABİRİMİZE TEHDİT
Ülke gündemine oturan ve infial yaratan, ''Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!'' başlıklı haberi nedeniyle muhabirimiz Serbay Mansuroğlu tehdit edildi. Mansuroğlu'na gönderilen mesajda, ''Bunun hesabını soracağız'' ifadelerine yer verildi.

Karaman'da 45 erkek öğrenciye tecavüz!

Kaynak: Birgun.net