İBRAHİM GÖKTÜRK BAYRAMOĞLU - Eğitim Sen Hopa Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi

MEB’in son açığa alma dalgasında sendikamız Eğitim Sen Hopa Temsilciliği’nde 37 üyemiz Arhavi Temsilciliği’nde 7 üyemiz ve Artvin ili dışına sosyal medya paylaşımları nedeniyle sürgün edilen bir üyemizi de katarsak toplam 45 üyemiz açığa alınmış durumda. Yaşanan açığa almalar iktidarın 15 Temmuz’dan sonra devrimci ilerici ve muhaliflere yönelik cadı avını derinleştireceği öngörümüzü haklı çıkarıyor. Direncini ve mücadele ruhunu Hopa’nın yetiştirdiği devrimci değerlerden alan Hopa temsilciliğimiz yapılan saldırının aslında 31 Mayıs 2011 ruhuna yapıldığının farkında. Bugüne kadar genel merkezimizin eylemliliklerinde Hopa’daki ilerici ve devrimci özneler ile yan yana gelip kitlesel eylemlilikler örgütleyen temsilciliğimiz iktidar sevicilerin her zaman açık hedefi olmakla birlikte bu sefer uğradığı bu dalgayla başa çıkma iradesini gösterecektir pek tabii.

Ne Soma Katliamı ne Ortadoğu’daki IŞİD katliamları ne 10 Ekim katliamlarında susmayan örgütümüz emek sömürüsü ve katliamları yanında işçilerin, IŞİD vahşetinin yanında insanlığın, barbarlığın yanında kardeşliğin, güvencesizliğin yanında örgütlülüğün, neoliberal saldırıların karşısında sınıfsal mücadelenin yanında ve içinde yer alarak tarafını her zaman seçmiştir.

Türkiye sathında yaşanan bu emekçi kıyımı 14 yıllık iktidarı boyunca olduğu gibi AKP iktidarlarının ne kadar fütursuzlaşacağını da gösteriyor. Hopa’da ve bütün Artvin’de açığa alınan Eğitim Sen üyeleri memleketin dört bir yanındaki üyelerimiz gibi onurlu bir yaşamı savunmak adına bilimsel laik demokratik eğitimi her fırsatta yaşatan insanlar. Emekli Eğitim Sen üyesi Metin Lokumcu 31 Mayıs’ta iktidarın karşısına geçip ‘Yeter!’ diye haykırırken yeniden kurulacak bir ülkeyi aşkla örmeyi anlatıyordu. Hopa da olsun Arhavi’de olsun Artvin’de olsun Eğitim Sen üyeleri yaşamı aşkla ören Cerattepe direnişçileridir. ‘Yeter’ mottosunu şiar edinen Hopa, Arhavi ve Artvin’deki Eğitim Sen üyeleri Hopa ve Artvin’in gerçek bilirkişilerinin emekçi halkımız olduğunu gördüğü için her zaman emekçi halkımızla yan yana olmuştur.

Şimdi ne emekçi Artvin Halkı devrimci ilerici öğretmenlerinden vazgeçer ne de Eğitim Sen emekçi Artvin halkından o halde direnme ve hepberaber büyüme zamanıdır. Bizi öğrencilerimizden ayırmaya çalışan iktidara mücadelemizle süsleyeceğimiz sokakları dar etme zamanıdır. Çünkü her zaman meşru olmakla beraber hiç bu kadar meşru olmamıştık bu ülkede. Ne darbe ne dikta diyoruz. Her ikisi de bir kıyım bizim için biliyoruz. Gericileri sınıflarımıza doldurmaya çalışıyorlar biz ise laik ve bilimsel eğitim istiyoruz. Tüm bunlar geleceğimiz olan çocuklarımız için yürüttüğümüz onurlu mücadelenin sembolleri.

Emekçilere o(hal) fırsatçılığıyla saldıran iktidarın Hopa işbirlikçileri yerelde var olan birlikteliğe katkı sunmamızdan o kadar rahatsız oldular ki bizleri her eylemimizde belki ilerde lazım olur diyerek fişlediler. Biz emekçiler ne fişlemelerden ne de açığa almalardan korkmadık korkmuyoruz. O(hal)de haklı kavgamızdan hiçbir taraf ve sindirme hamlesi vazgeçiremeyecek bizleri. Şimdi yan yana omuz omuza yükseltiyoruz birlikte yaşamı. Hopalı Arhavili Artvinli emekçilerin öfkesi ve haklı mücadelesi tüm Türkiye ve dünyadaki emekçilerin mücadelesiyle birdir. Bütün üyelerimiz ve haksız yere açığa alınan bütün emekçiler görevlerine iade edilene kadar her yer sınıf ve dersliktir bizim için…

Kaynak: Birgun.net