Mehmet Öcalan, dün İmralı’da Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır’da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı. Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

'da yer alan habere göre, Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın görüşmede söylediklerini ise şöyle aktardı:

“Her şey olduğu gibi devam etsin. Önceki çözüm sürecini biz yok etmedik. Çözüm tek taraflı olamaz. Eğer devlet samimi olsaydı bu kadar insan ölmez, sorun çözülürdü. Bir ülkede günde 40 kişi ölüyorsa bayram olmuyor. Bu birinin birini yenebileceği bir savaş değil, yaklaşık 200 yıllık bir savaştır. Sorun ne kadar siyasi ise o kadar da hukuksaldır. Bizim projelerimiz var, devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir, 6 ayda her şeyi çözebiliriz.”

23 AY SONRA GÖRÜŞME OLMUŞTU

5 yıldır avukatlara, 23 aydır ise aile fertlerine görüş izni Abdullah Öcalan’a görüş izni verilmiyordu. Dün aileye çıkan izin üzerine Mehmet Öcalan İmralı Adası’na giderek ağabeyi Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. Mehmet Öcalan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan İstanbul’a dönmüştü.

Gemlik’ten İstanbul’a dönen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarıyla bir araya gelerek görüşmenin detaylarını paylaştı. Yapılan bu görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, bu sabah uçakla Diyarbakır’a hareket etmişti.

Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu açlık grevi eylemcilerine görüşmenin içeriğini aktardı.

AÇLIK GREVİ BİTİRİLDİ

Abdullah Öcalan’la görüşme yapıldığı ve sağlığı iyi olduğu için açlık grevi eylemi sekizinci gününde sona erdirildi.

Kaynak: Birgun.net