Urfa Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan PYD denetimindeki Telabyad’da bazı evlerin çatısı ile sokaklara ABD bayrakları asıldı. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin Tel Abyad ilçesindeki bir binaya ABD bayrağı asılmasıyla ilgili haberleri görmediğini ancak "böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını" söyledi.

Suriye iç savaşının ardından önce Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 2014 yılı başında ise IŞİD denetimine geçen Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi, geçen yıl Haziran ayında PYD kontrolüne girdi.

Önceki gün Telabyad’ın Mumbatıh semtindeki üzerinde kum torbaları ile mevzi oluşturulan tek katlı binanın çatısında daha önce asılı olan PYD bayrağının indirilerek yerine ABD bayrağa asıldığı görüldü. Tek katlı evin bulunduğu sokaktaki bir direğe de yine ABD bayrağı asıldığı görüldü.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook ise Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PYD'nin denetimindeki binaya ABD bayrağı asılmasıyla ilgili haberleri görmediğini ancak "böyle bir şey varsa bunu ortaklarıyla konuşacaklarını" söyledi.

Konuyla ilgili haberleri görmediğini belirten Cook, "Ancak daha önce de ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapacağımızı söylemiştik" diye konuştu. Cook, "Son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız." ifadesini kullandı.

Basın toplantısından sonra muhabirine konuşan bir başka Pentagon yetkilisi de "Konuya bakıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Birgun.net