ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'na (NSA) ait gizli veriler internette yayınlandı. Bir hacker grubu, kuruma ait yazılımları açık artırma usulüyle satışa çıkaracaklarını duyurdu.

Cnntürk'ün haberine göre bilgisayar korsanlarının ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) hacker saldırılarında kullanmak amacıyla geliştirdiği bazı yazılımları ele geçirmeyi başardığı bildirildi. "Washington Post" gazetesinde yer alan haberde, NSA eski çalışanları ve uzmanların iddiaları büyük ölçüde doğruladığı kaydedildi. 2013 yılına ait yazılımların aynı yıl ele geçirilmiş olma ihtimaline dikkat çekildi.

Hacker grubu açık artırmaya çıkaracak

"Epicbanana", "Buzzdirection" ve "Egregiousblunder" isimlerini taşıyan yazılımlar, şebekelerin ateşten duvar (firewall) isimli güvenlik uygulamasının aşılmasını ve veri transferini sağlıyor. Sözkonusu araçlar daha önce bilinmeyen güvenlik açıklarını kullanıyor. Kendilerini "Gölge emlakçıları" (Shadow Brokers) olarak adlandıran grup şimdiye kadar yazılıma ait bazı verileri yayınladı. Grup, başka programların da açık artırmaya çıkarılacağını duyurdu.

Ardında Rusya mı var?

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nu (NSA) hedef alan saldırının kaynağı henüz bilinmiyor. NSA'in eski uzmanlarından Edward Snowden, saldırının Rusya kaynaklı olabileceğine işaret etti. Snowden, Twitter hesabında, "İstihbarat örgütleri karşılıklı olarak birbirini izleyip sunucularına yönelik sanal saldırılar düzenler. Bu yeni bir şey değil" mesajını geçti.

Edward Snowden: Siyasi açıdan ağır bedeli olabilir

"Saldırıları tanımlayabilmek için karşı tarafın hacker araçlarının özelliklerini bilmelisiniz" diyen Snowden, bu araçların kamuoyuna ifşa edilmesiyle şimdiye kadar düzenlenen saldırıların ABD İstihbaratı'nın hesabına kaydedileceği uyarısının yapılmak istendiğine dikkat çekti. Snowden, ABD'nin bu araçları kullanarak müttefiklerini dinlediğinin ortaya çıkması halinde bunun siyasi açıdan ağır bedeli olabileceğini söyledi.

Küresel casusluk programını ifşa etti

Snowden, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun küresel casusluk programını ortaya koyan gizli belgeleri 2013 yılında dünya kamuoyuna açıkladıktan sonra Rusya'ya sığınmıştı. Daha önce 21 ülkeye iltica başvurusunda bulunan Snowden, Rusya tarafından kabul edilmişti.

Kaynak: Birgun.net