ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Münbiç'te Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içinden bölgenin yerlisi bazı güçlerin direniş cepheleri ve el yapımı patlayıcıların temizlenmesine yönelik operasyonlar yürüttüğünü söyledi ve YPG öncülüğündeki SDG'nin asıl bölümünün Fırat Nehri'nin doğusuna çekilme taahüdünü yerine getirdiğini söyledi.

Peter Cook, Pentagon'daki basın toplantısında muhabirinin, "Daha önce defalarca DAEŞ ile mücadelede PYD'nin önemli rol oynadığını ve Münbiç'in alınmasından sonra Fırat'ın doğusuna çekileceklerini, geçen günlerde de çekildiklerini söylediniz. Ama Türkiye, PYD/YPG unsurlarının dönmediklerini söylüyor. Bu gerçekler sizin söylediklerinizle çelişiyor. Yorumunuz nedir?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Sahada gördüğümüz SDG'nin Fırat'ın doğusuna çekilme taahhütlerini yerine getirdiğidir. Münbiç'te bazı direniş cepleri, temizlik operasyonları var. Hala halledilmesi gereken el yapımı patlayıcılar var. O bölgenin yerlisi olan ve orada bulunan bazı SDG güçleri bu operasyonları yürütüyor. Ama asıl SDG güçleri Fırat'ın doğusuna gitti ve sözlerini tuttu. Anladığım kadarıyla YPG de bu güçler arasında.'' ()

Kaynak: Birgun.net