ABD Ankara Büyükelçiliği, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te kabul edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sol yer alan habere göre; Açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, 100'den fazla milletvekilinin meclis dokunulmazlığını kaldıracak anayasa değişikliğinin, Türkiye genelinde ifade özgürlüğü üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe duymaktadır" denildi.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kanunlar önünde eşitlik, demokratik toplumların ortak prensibidir. Ancak, siyasi söylemde bulunma özgürlüğünün, söylenenler pek çok kişi tarafından tartışmalı ve rahatsızlık verici bulunsa dahi, her birey için korunması gereken bir husus olduğuna güçlü şekilde inanmaktayız. Bu durum, bir ülkenin vatandaşlarının seçilmiş temsilcilerinin söylemlerine ilişkin ise özellikle önem taşımaktadır. Öngörülen bu yasal değişikliğe ilişkin gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu değişiklik, siyasi tartışma alanının daralması sonucunu doğurursa, Türkiye demokrasisinin kalitesini düşürecektir."

Kaynak: Birgun.net