Maraş'ta, babası karşı çıktığı için kavuşamadığı sevdiğiyle 77 yıl sonra huzurevinde evlenen 92 yaşındaki Mustafa Karakoyun, 5 aydır aynı yastığa baş koyduğu eşine gözü gibi bakıyor.

Eşine ancak filmlerde rastlanacak aşk hikayesi, Mmaraş'ın Sarıgüzel Mahallesi'nde 1938 yılında başladı. O dönemde henüz 15 yaşında olan Mustafa Karakoyun, kendinden 3 yaş büyük Döndü Kıraç'a sevdalandı.

Anadolu Ajansı'ndan İsmail H. Demir'in haberine göre, Babasının evliliğe karşı çıkması üzerine 3 yıl sonra askere giden Karakoyun, vatani görevi sonrası memleketine döndüğünde Kıraç'ın evlendiğini öğrendi. Bunun üzerine babaevinden ayrılan Karakoyun, Göksun'un Çardak ilçesinde kendine yeni bir hayat kurdu.

Karakoyun, aradan geçen onca yılın ardından eşi vefat edince de bir yıl önce Elbistan ilçesindeki huzurevine yerleşti. Huzurevinde, 77 yıl önce sevdalandığı, burada 2 yıldır kalan Döndü Kıraç ile karşılaşan Karakoyun, onunla evlendi. Bu "gecikmiş" nikah, 5 ay önce kıyıldı. Çift, şimdi Çardak Mahallesi'nde mutlu bir yaşam sürüyor. Kendilerine ait evde birbirlerine yoldaş olan çiftin mutlulukları ise görülmeye değer.

Yıllar sonra kavuştuğu eşine gözü gibi bakan Karakoyun, sevdiğini de adeta baş tacı ediyor.

Eşini zaman zaman koluna girip gezdiren Karakoyun, yıllar sonra kavuştuğu eşiyle mutlu bir yaşam sürdürdüklerini söyledi.

Eşini, ilk günkü gibi çok sevdiğini anlatan Karakoyun, "Sevmesem alır mıydım, kendisi ölene kadar başımın tacıdır. Hastalandığı zaman hastaneye götürüyorum, yürüyüş yapıyoruz ve ev işlerinde yardımcı oluyorum" dedi.

Resmi nikah yaptırdıktan sonra huzurevinden ayrıldıklarını belirten Karakoyun, komşularının da kendilerine her konuda yardımcı olduğunu dile getirdi. Sağlık sorunu yaşayan eşine her zaman destek olduğunu vurgulayan Karakoyun, "Elbiselerini ben giydiriyorum, yemeğini de yediriyorum. Yine de halimize şükrediyoruz" diye konuştu.

Konuşmakta zorluk çeken Döndü Karakoyun ise ömrünün geri kalan kısmında eşiyle aynı yastığa baş koymak istediğini kaydetti.

Kaynak: Birgun.net