Diyarbakır'da 7 yaşındaki 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 25 yaşındaki öğretmen A.D. hakkında 48 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yaparken 4 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen Mayıs ayında tutuklan anöğretmen A.D. hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, şüpheli A.D. hakkında, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 48 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Soruşturma kapsamında 7 yaşındaki mağdurların ifadelerinin alındığını belirten savcı, küçük öğrencilerin şüpheliyi kötü bir öğretmen olarak tanımladıklarını kaydetti.

Mağdur çocukların yaşları çok küçük olduğu için kendilerine yapılan cinsel davranışları tam olarak algılayamadığını kaydeden savcı, utandıkları ve çekindikleri için olayları kısıtlı ve kısmen anlatabildiklerini kaydetti.

Şüphelinin zaman içerisinde birden fazla kez cinsel istismar eylemlerinde bulunduğunu vurgulayan savcı, A.D.’nin cezalandırılmasını istedi.

İddianame 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, yargılamanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net