Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Kazanın köprüden geçen TIR sürücüsünün selfie çekmek için aracını durdurmasından kaynaklandığı öğrenildi. Kazayı kaldırma çalışmaları devam ederken kimi vatandaşları selfie çekimine devam ettiği görüldü.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na seyreden 06 CHA 47 plakalı tırın şoförü Mustafa Demir ile oğlu Ahmet Demir, iddiaya göre fotoğraf çekmek amacıyla köprüye park ettikleri araçtan indi.

Bu sırada arkadan gelen Şafak T'nin kullandığı 34 EP 3645 plakalı kitap yüklü tır, park halindeki tıra çarptı.

Mustafa Demir, kendi tırı ve bariyerler arasına sıkışarak yaşamını yitirdi. Aracı fark ederek kendisini köprü kenarına atan Ahmet Demir ise yaralandı.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ahmet Demir'i hastaneye kaldırdı.

Yoğunluk yaşandı

Bu arada Asya-Avrupa geçişi durdu. TIR'da taşınan defter ve kitaplar köprüye dağıldı. Polis ekipleri vinç yardımıyla kaza yapan araçları kaldırmaya çalışırken diğer yandan da trafiği kontrollü şekilde akışını sağladı.

Kaza nedeniyle köprünün diğer istikametinde de trafik yoğunluğu yaşandı. Yaklaşık 2 saatlik bir çabanın sonunda araçlar olay yerinden kaldırıldı ve trafik normale döndü.

Kazaya rağmen selfie çılgınlığı devam ediyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sabah saatlerinde kazaya neden olmasına rağmen selfie çılgınlığı devam etti. Köprüde kaza enkazı kaldırma çalışmaları sürerken selfie çekimleri köprü ortasından köprü çıkışlarına kaydı. Vatandaşlar fotoğraf çekmeye devam etti.

Bu arada kaza nedeniyle yola saçılan yağın tehlike oluşturmaması için görevliler enkazı kaldırdıktan sonra yola kireç döktü.

Kaynak: Birgun.net