CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 3. köprüde meydana gelen trafik kabusunu TBMM gündemine taşıdı.

Yarkadaş, “İstanbul trafiğine çözüm olacağı gerekçesiyle inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarının tamamlanmaması, Anadolu Yakası geçişi Alemdağ Mevkii’ndeki gişelerde ödemelerin nakit yapılması nedeniyle uzun kuyrukların oluşması ve sürücülerin 4-5 saate varan zaman kayıplarına neden olmaktadır” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP’li Yarkadaş, “Köprünün iki yakasında da sıkıntı var. Sürücüler, Edirne yönünden Anadolu yönüne doğru gelirken Yavuz Sultan Selim köprüsüne ulaşabilmek için Kınalı otoban gişesinden geçerek TEM otoyolu üzerinden Mahmutbey'e gelmek zorunda kalmakta. 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolunun tamamlanmaması nedeniyle bu güzergahı kullanan ağır tonajlı araçlar, Mahmutbey gişeleri civarında zaten yoğun olan trafiği daha da artırmaktadır. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim köprüsü açılmadan önce belirli saatlerde geçişlerine izin verilen ağır tonajlı araçlar, artık günün her saatinde Mahmutbey gişelerinden geçiş yapabilmektedirler” ifadelerinde bulundu.

3. köprüde büyük öfke: Bizim bu rezilliğimizi yayınlayın...

Yarkadaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesinde şu soruları yöneltti:

1- 88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolu ne zaman tamamlanacaktır?
2- Alemdağ Mevkii’ndeki gişelerde ödemeleri neden nakit olarak ödenmektedir?
3- Trafiğe çözüm amaçlı yapılan köprünün bağlantı yollarının tamamlanmaması nedeniyle trafiği daha da arttırdığı doğru mudur?
4- Geçiş ücretleri oldukça yüksek olan bu yol sürücülere zaman ve ekonomik anlamda yeni külfetler getirecekse neden açılmıştır? Söz konusu mağduriyetlerin giderilmesi için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
5- Köprü ve bağlantı yollarının inşaat maliyeti ne kadardır?
6- Şehirlerarası yolcu otobüs firmalarının artan maliyet nedeniyle yaşadıkları sıkıntının çözümü noktasında bir çalışmanız var mıdır?

Bu arada bugün öğlen saatlerinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü nakit gişeleri nedeniyle oluşan kuyruğa isyan eden ağır vasıta sürücülerini otoyolu trafiğe kapattığı öğrenildi. Polisin araya girmesiyle eylem sonlanırken, sürücüler yetkililerden nakit gişe sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak: Birgun.net