Kampus önünde basın açıklaması yapmak isteyen akademisyenlere polis izin vermedi. Akademisyenler Eğitim Sen binasında açıklama yaptı.

'da yer alan habere göre, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 'Barış Bildirisi' imzacısı 21 akademisyene görevden uzaklaştırma tebligatı gönderdi. Görevden uzaklaştırılan akademisyenler ile kendilerine destek veren Eğitim Sen üyeleri Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü önünde basın açıklaması yapmak için toplandı. Polisler, kampus önünde açıklama yapılmasına Valiliğin izin vermediğini bildirince akademisyenler de Eğitim Sen Şube binasında basın açıklaması yapmayı kararlaştırdı. Eğitim Sen Şube binasına gelen akademisyenler Valiliğin kampus önünde açıklama yapmalarına izin vermemesini alkışlarla protesto etti.

Eskişehir Barış Akademisyenleri adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Nadide Karkıner şöyle dedi:

"Barış Bildirisi imzacısı akademisyenler hakkımızda başlatılan disiplin soruşturmasından yaklaşık 6.5 ay sonra, tedbiren görevden uzaklaştırma gibi akli ve ahlaki temelden yoksun tuhaf bir uygulamayla karşı karşıya bırakılmış bulunuyoruz. Şubat ayı itibariyle başlatılan disiplin soruşturmaları ile ilgili hiçbir biçimde bilgilendirilmeden makaleler, kitaplar yazdık. Dahası derslerimizi verdik, sınavlara girdik, jüriler yaptık ve Haziran 2016 itibariyle öğrencilerimizi mezun ettik. Sonuç olarak barış talebimizde ısrar ettik ama akademik çalışma gündemimizi değiştirmedik. Rektöre sormak istiyoruz, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Gülen Cemaati'ne yönelik başlatılan operasyondan sonra sizin gündeminizde ne değişti de Barış Akademisyenlerine yönelik aşağıdaki bu haksız uygulamaları gerçekleştirdiniz? Bilinmelidir ki üniversite yönetiminin içine düştüğü bu korku gündemi; dikkati dağıtarak, yerel ve genel iktidar odaklarının gözüne girmeye çalışarak, fırsatçı ve maksatlı uygulamalarla değiştirilemeyeceği gibi aksine barış, demokrasi ve hukuk mücadelesindeki kararlığımızı ve inancımızı daha da arttıracaktır. Bu hukuksuz ve maksatlı uygulamaya son verilmesini, arkadaşlarımızın görevlerine dönmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz."

Kaynak: Birgun.net