Safranbolu

Kendine has evleriyle görülmeye değer olan Safranbolu’da evlerin haricinde, Saat Kulesi, Safranbolu Demirciler ve Bakırcılar Çarşısı kesinlikle görülmeli. Karabük iline bağlı olan Safranbolu'nun en büyük yapılarından olan Cinci Han ve Cinci Hamamı da görülmesi gereken yerler arasında.

Büyükada

Büyükada, adeta masal gibi bir ada. İstanbul’da yaşıyorsanız bir gününüzü buraya ayırarak harika zaman geçirebilirsiniz. Büyükada’da mutlaka görmeniz gereken yerler Adalar Müzesi, Adakule ve Aya Yorgi Kilisesi. Büyükada’ya gidip kesinlikle adanın eşsiz dondurmalarından yemeden dönmeyin deriz.

Ağva

İstanbul’a 97 km uzaklıkta bulunan Ağva’ya, Şile yolunu takip ederek ulaşmak mümkün. Gerçekten büyüleyici bir yapısı olan Ağva’da zamanı unutturacak bir gün geçirebilirsiniz. Ağva’nın belki de en güzel yanı nehir kenarları. Buralarda harika yürüyüşler yapabilir ve doğa ile kucaklaşabilirsiniz. Üstelik nehir kenarındaki restoranlarda, muhteşem atmosfer eşliğinde leziz yemekler yiyebilirsiniz.

Amasra

Bir gidenin bir daha unutamadığı Karadeniz’in sevimli kasabası Amasra’ya gittiğinizde Amasra Kalesi’ni ziyaret edebilir ve Amasra Müzesi’ni gezebilirsiniz. Üstelik Amasra Plajı’nı ve Amasra’nın harika çarşılarını da görmenizi tavsiye ederiz.

Bozcada

Bozcaada, belki de ülkemizdeki en güzel adalardan bir tanesi. Harika şaraplarıyla ünlü bu adanın sokaklarında başıboş dolaşmak bile başlı başına bir mutluluk. Bozcaada'da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri deniz kenarında bulunan Bozcaada Kalesi. Ayrıca mutlaka o lezzetli şarapların yapıldığı fabrikaları da görmelisiniz. Eğer şarap festivalinin olduğu tarihlerde adaya giderseniz bu geziden alacağınız keyif iki katına çıkabilir.

Nazarköy

İzmir’in yakınlarında bulunan Nazarköy 1 günlük bir gezi için ideal. Neredeyse tamamı nazar boncuklarıyla kaplı olan köyü gezerken içinizi mutluluk kaplayacak. Üstelik Nazarköy’de muhteşem köy kahvaltısının tadına varabilirsiniz. Nazarköy, İzmir şehir merkezine yaklaşık 37 km mesafede bulunuyor.

Kapadokya

Kapadokya’da gezinize Göreme ile başlayabilirsiniz. Buradaki peri bacaları sizi adeta büyüleyecek. Ardından Ürgüp’e geçip dizisiyle ünlenmiş olan Asmalı Konak’ı da görebilirsiniz. Kapadokya’nın kültürünü tamamen özümsemek için Avanos’u da duraklarınız arasına eklemelisiniz.

Kaynak: Birgun.net