ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kilimli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve eylem yapan işçilerle ilgili "İddia olunduğu üzere içerideki işgalcilere şekerli su ve su takviyesi yapılmadığı hususları tümüyle manipülasyondan ibarettir" dedi.

Kaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin eylemin başladığı günden bu yana eylemcilerin güvenliğini sağlama konusunda çalıştıklarını söyledi.

Eylemin başladığı günden itibaren her safhasının kayıt altına alındığını ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"İddia olunduğu üzere içerideki işgalcilere şekerli su ve su takviyesi yapılmadığı hususları tümüyle manipülasyondan ibarettir. Eylemin başından itibaren özellikle sağlıklarının hiç bir şekilde sıkıntıya uğramaması için İl Emniyet Müdürü Osman Ak olmak üzere emniyet teşkilatımız gayret sarf etmektedir. Bir kriz olduğu şeklindeki iddia doğru değildir. Diğer taraftan bu süreci tetikleyen husus tümüyle yürütülmekte olan yasa dışı örgüt soruşturmasının sonucu olarak gelişmiştir. Elde edilen verilerden anlaşıldığı şekliyle çok fazla sayıda işçimiz uzun bir süreden beri söz konusu özel şirket tarafından hakları ödenmemek suretiyle mağdur edilmişlerdir. Onlar da aslında bunu protesto etmektedirler. Haklarını aramaktadırlar."

Bu arada, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, işçileri ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına ziyarete ilişkin dağıtılan görüntülerde, Emniyet Müdürü Ak'ın, maden ocağına inerek işçilere yiyecek ve içecek verdiği, eylemi sonlandırmaları yönünde telkinlerde bulunduğu yer aldı.

Yaklaşık 100 işçi, 18 Mayıs'ta 4 aydır maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Kaynak: AA