İSTANBUL -Murat Birinci

Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Göğebakan, "Üretim konusuna göre genç çiftçi projesi kapsamında hibe alan gençlerimize 180 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunuyoruz. " dedi.

AA muhabirine Ziraat Bankası'nın geleceğe yönelik tarım politikaları ve projeleri hakkında bilgi veren Göğebakan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kentten köye göçü teşvik etmek ve tarımsal faaliyetin devamlılığını sağlamak amacıyla genç çiftçi kategorisinde tanımladığı kişilere 30 bin TL hibe verilmesi konusunda bir tebliğ yayımladığını anımsattı.

Göğebakan, bu önemli projeye destek olmak amacıyla bakanlığa, 30 bin TL'lik desteğin özkaynak kabul ederek bu özkaynak ile uyumlu işletme kredisi vermeyi, böylelikle genç çiftçilerin ölçek ekonomisini yakalamalarına katkı sağlamayı önerdiklerini belirtti.

Bakanlığın bu öneriye çok olumlu yaklaştığını söyleyen Göğebakan, şöyle devam etti:

"Hayvancılık, arıcılık, kanatlı hayvancılık ve örtü altı tarım gibi farklı üretim konularında prototipler geliştirdik. 30 bin lirayı özkaynak kabul edip, bunun üzerine yatırım kredisini ve yatırım hayata geçirildikten sonra da o yatırımla ilgili işletme kredisini vereceğiz ki tarımsal faaliyet süreklilik arz edebilsin. Şu anda bakanlık genç çiftçi başvurularını topluyor. Bu desteklerden yararlanmak isteyenler projelerini bakanlığa sunacak ve değerlendirmelerden sonra nihai liste açıklanacak. Açıklanacak hibe sahipleri isterlerse Ziraat Bankası'na da kredi başvurusunda bulunabilecekler.

Genç çiftçi projesi kapsamında hibe alan gençlerimize 180 bin TL'ye kadar kredi verebiliyoruz. Üretim konularına göre ödemesiz dönem ve vade imkanı sunuyoruz. 30 bin TL'lik hibeyi önce yatırım kredisi ile bütünleştirip, sonra oluşan tesisin işletilmesi için işletme kredisi sağlıyoruz. Genç çiftçi projesi dahilinde hibe alanlara sağlayacağımız yatırım ve işletme kredilerinin tarımsal üretimin sürekliliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz."

Göğebakan, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladıklarını, Ziraat Bankası olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türk tarımına sundukları ürün ve hizmetleri artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA