Van'da katılmış olduğu destursuz gösteride yüzünü kapatarak polise taş attığı nedeni öne sürülerek yargılanan maznun 8,5 sene hapisle cezalandırıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık değişmeyen duruşmasında, maznun S.G. ile avukatı ve yakınları anık bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunmuş olduğu esasi hakkında mütalaasında, sanığın tehirli suçu işlediğinin belirleme edilmiş olduğu ve cezalandırılması gerektiği vurguladı.

Sanık avukatı da müvekkiline yöneltilen suçlamaların ciddi bulunduğunu savunarak, bu suçlardan cezalandırılmasının hukuka karşıt olacağını gelecek sürdü.

Dosya üstündeki incelemesini bütünler murafaa heyeti, maznun S.G'yi, 'Kanuna karşıt derinti ve demonstrasyon yürüyüşüne taşla ve yüzünü kapatarak katılma', 'Kimliğini örtmek üzere yüzünü kapatarak ve tarafındaki silahtan muazzez taşı kullanarak yıldırı örgütünün propagandasını yapmak', 'PKK yıldırı örgütüne örgen olmamakla baş başa teşkilat hesabına töhmet işlemek' suçlarından 8 sene 6 ay 15 güneş delik cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında, 'Kanuna karşıt derinti ve demonstrasyon yürüyüşüne katılarak ihtara ve tekaüt kullanmaya karşın dağılmamak' ve 'Görevi yaptırmamak düşüncesince direnme' suçlarından da 'hükmün açıklanmasının arka bırakılması' sonucu verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan iddianamede, sanığın 2015 senesinde İpekyolu Belediyesince planlı dinleti sonra Karşıyaka Mahallesi'ndeki MOBESE direğinin altında acı yakıcı ve polisin 'Dağılın' ikazlarına karşın düzenlilik güçlerine taşla hücumcu takım içre toprak almış olduğu belirtilmişti.

Sanık S.G. de ifadesinde, tehirli suçu onama etmeyerek, evine gittiği tam önünü kesen grubun namına 'Yüzünü kapat, taş at' söylediğini gelecek sürmüştü.

Kaynak: AA