TBMM - İsmail Çimen

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Ankara ve İstanbul'da izlediği FETÖ davalarına ilişkin gözlemlerini ve örgüte ilişkin değerlendirmelerini AA muhabirine anlattı.

Demokrasinin üstünlüğüne inanan halkın ihanet çevresine geçit vermediğini ifade eden Benli, girişimin başarısız olmasıyla birçok vatan haininin yurt dışına kaçtığına işaret etti.

Kendi ülkesine ihanet eden hainlere sığınma izni veren ülkelerin, işi bittiğinde bunlara kapının önünü göstereceğini vurgulayan Benli, şöyle konuştu:

"Bugün yurt dışında serbest olduklarını düşünen FETÖ'cü hainler, eninde sonunda vatansız kalmanın acı gerçeği ile karşı karşıya kalacaklar. 15 Temmuz'da FETÖ'ye verilen dış destekler deşifre olduğu halde, darbeye katılan askerlerin davalarında sanıklar her şeyi inkar etmeye devam ediyor. Örneğin; İstanbul Vatan Caddesi'nde 10 aracı ezen tankın içinden çıkan subay, 'arabaların üzerinden geçtiğimizin farkında değildim, düz yolda gidiyorum zannediyordum' diyebiliyor ya da Ankara'da TRT'yi basıp sıkıyönetim bildirisini okutan subay, 'darbenin parçası olduğumu bilmiyordum' ifadelerini kullanabiliyor."

"Halkımız tüm gerçekleri biliyor"

Benli, darbe girişimi sırasında halkın üzerine ateş edenlere ilişkin gözleminin de FETÖ mensuplarının örgütsel bağlılıklarını devam ettirdiği yönünde olduğunu söyledi.

Sanıkların pişmanlık duymadığına şahit olduğunu anlatan Benli, "Davaları takip eden halkımız tüm gerçekleri biliyor. Kendi ülkesine ihanet edenleri Türkiye'ye karşı kullanan, onlara kol kanat geren ülkelerde bilmeli ki; kendi ülkesine, milletine ihanet edenler gün geldiğinde kendilerine de ihanet edecektir." dedi.

Türkiye'nin, farklı saiklerle hareket ediyormuş gibi görünsede amacı kargaşa ve kaos çıkarmak olduğunu vurgulayan Benli, şunları kaydetti:

"Türkiye, terör örgütleri PKK, DEAŞ, FETÖ ile mücadele ederken aslında bölge ve dünyayı bu örgütlerden koruyor. Bu mücadelede yanımızda olan devletler aslında kendi güvenliklerini de sağlıyorlar. Terör örgütlerine destek veren, topraklarında barındıran ya da silah veren devletler terörün eninde sonunda mutlaka kendilerine zarar vereceğinin farkında olmalılar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA