ANKARA

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşamını sürdüren yumurta kabuğu oyma sanatçısı Hamit Hayran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde yaşananları unutturmamak ve şehitleri anmak için yumurta kabuklarına 15 Temmuz gecesini yansıtan çizimler yaptı.

Gölbaşı'nda yaşayan ve 29 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucu iki bacağını kaybettiği için yürüyemeyen 61 yaşındaki Hamit Hayran, geçirdiği iş kazasından 2 yıl sonra yumurta oyma sanatına başladı.

Bu sanatla tanışması sonrası yumurta kabuklarını sanat eserine dönüştürmeye başlayan Hayran, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı münasebetiyle 15 Temmuz'da yaşananları yumurta kabuğuna aktardı.

Hamit Hayran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanılanları yumurta kabuğu oyma sanatıyla ölümsüzleştirmek istediğini söyledi.

Darbe girişiminde yaşanılanlara kendisinin de şahit olduğunu aktaran Hayran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece gördüklerimiz yaşadıklarımız içler acısıydı çünkü o kadar şehit vermiştik ki insanın orada insan olduğundan utandığını gördük. O gece sabaha kadar orada yangınla ve şehitlerimize yardım ederek verdiğim mücadele, o acı dolu o saatleri bir Türk, insan, kul ve sanatkar olarak tam 1 yıl sonra yumurta kabuğu oyma sanatına lanse ettim."

"Her eserimin ayrı bir manası var ama ortak nokta her yumurtanın arkasında yaptığım gökyüzü ve yıldızlardı çünkü selaların okunduğu, acıların çoğaldığı, çığlıkların, bağrışmaların ve birlik ve beraberliğin olduğu o geceyi anlatmak için gökyüzü ve yıldızları kullandım. Her çalışmada o güzel insanların verdiği o mücadeleyi anlatırken o anları hep yaşayarak ve o duygulanarak yaptım." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Halisdemir'i unutmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir için özel bir çalışma yaptığını da anlatan Hayran, Erdoğan'ın darbe girişimi gecesi dünyaya verdiği mesajı konu aldığı eserini de kendisine hediye etmek istediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Soner Aksakal

Kaynak: AA