ANKARA

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 10 üniversitede yeni enstitü, fakülte ve yüksekokullar açıldı, 3 üniversitede ise birer yüksekokul kapatıldı.

Buna göre, Düzce Üniversitesinde Güzel Sanatlar Enstitüsü, İstanbul Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu, Mustafa Kemal Üniversitesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sinop Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

Ayrıca, Aksaray Üniversitesi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Celal Bayar Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Sinop Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Celal Bayar Üniversitesi ile Karabük Üniversitesinde İletişim Fakültesi kuruldu.

Aksaray Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ile Celal Bayar Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi bünyesindeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları kapatıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki İlahiyat Fakültesinin adı ise Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

Öte yandan, Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe konulmasıyla ilgili karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 17 Eylül 1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesinin 2. fıkrası şu şekilde değiştirildi:

"Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Adalet Bakanlığında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda ve Türkiye Adalet Akademisinde görevli memurların disiplin işleriyle ilgili olarak bu yönetmeliğin öngördüğü bütün düzenlemeleri yapma yetkisi ilgisine göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı, Adalet Bakanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı ve Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kuruluna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile tespit edilen çeşitli hizmet sınıflarına dahil olup da MİT Müsteşarlığı emrinde çalışan memurlar hakkında aynı konuda yapılacak düzenleme yetkisi ise Başbakana aittir."

Muhabir: Sefa Şahin

Kaynak: AA