YHT hatlarındaki kablo hırsızlığının artması üzerine, Sapanca Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 3 motorize ve 20 kişilik özel ekip oluşturarak çalışma başlattı.

Hat güzergahında yakın esnaf ve diğer vatandaşlarla görüşen ekipler, şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde kendileriyle iletişime geçmelerini istedi. Söz konusu çalışmalar kapsamında dün kablo hırsızlığı yapıldığı yönünde bilgi üzerine şüphelileri takip eden ekipler, 3 hırsızlık zanlısı ile çalınan kabloları satın alan bir hurdacıyı gözaltına aldı.

Yaklaşık 500 metre sinyalizasyon ve haberleşme kablosu çaldığı belirlenen şüpheliler, Hasan G. (26), Çetin T. (45), C.T. (15) ile çalıntı eşyaları satın alan Yahya B'yi (55) gözaltına aldı.

Aynı bölgeden yaklaşık 10 gün önce de 2 bin metre kablo çaldıkları tespit edilen şüphelilerin, fark edilmemek için YHT hattında çalışanların iş elbiselerine benzer kıyafetler giydikleri öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürerken, İlçe Emniyet Müdürlüğünce bu güne kadar kablo hırsızlığı yapan 24 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.