ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, CHP’nin seçim itirazlarına ilişkin, seçimlerden sonra şu anda yapılan işin yargı görevi olduğunu belirterek, “Takdir edersiniz ki tüm mahkemeler, yüksek yargı bakmış olduğu davalarla ilgili çıkarak açıklama yapmaz. Basın bizden yargıyla, başvurularla ilgili açıklama bekliyorsa şu aşamada beklemesin” dedi.

Güven, YSK’ya gelişinde gazetecilerin, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı başvuruları sorması üzerine, Anayasa’nın YSK’ya birkaç görev verdiğini anımsatarak, bunlardan birinin seçimlerin yönetimi, diğerinin ise yargı görevi olduğunu belirtti.

YSK’nın seçimlerin yapıldığı akşama kadar idari görevlerini tamamladığını anlatan Güven, “Bu dönemde seçime katılımın artırılması için yapılacak işlerle ilgili eğitim konularında gerekli düzenlemeler, çalışmalar yapılmıştır. O dönemde neler yapıldığını çok fazla bir şekilde kamuoyuna duyurduk. Ancak seçimlerden sonra şu anda yapılan iş yargı görevidir. Takdir edersiniz ki tüm mahkemeler, yüksek yargı bakmış olduğu davalarla ilgili çıkarak açıklama yapmaz. Basın bizden yargıyla, başvurularla ilgili açıklama bekliyorsa şu aşamada beklemesin. Çünkü her dosyanın bir tarafı var. Onlardan öğrenebilirler” diye konuştu.(ANKA)