BALIKESİR

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve memleketi Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yaşayanlara hakaret edildiği ileri sürülen bir sosyal medya hesabına tepki amacıyla toplanan 2 binden fazla imza, şikayet dilekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

"Mühürsüz oy pusulaları" tartışmalarının ardından "Asrın Dev Lideri Atatürk" adlı sosyal medya hesabından, YSK Başkanı Güven ve Dursunbey halkına hakaret içeren paylaşımlarda bulunulduğu öne sürüldü.

Buna tepki gösteren Dursunbeyli vatandaşlar ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri imza kampanyası başlattı. Bir hafta süren kampanyada şikayet dilekçesi için 2 binden fazla imza toplandı.

Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçelerini teslim etmeye sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle gelen İlçe Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bu davranışın kabul edilemez olduğunu belirterek, haklarını hukuk yoluyla arayacaklarını kaydetti.

Bahçavan, şunları ifade etti:

"Bilindiği üzere 16 Nisan'da referandum sonrasında ilçemizin değeri olan YSK Başkanı Sayın Sadi Güven hakkında sosyal medya üzerinde birtakım karalama kampanyaları yapıldı. Bu karalama kampanyasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini kullanan bir densiz, açmış olduğu sayfada güzel ilçemin insanını yobazlıkla ve çeşitli ithamlarla suçladı. Milletimizin iradesine saygı duymayı bir türlü öğrenemeyen bu şer odakları, bir algı oluşturmak amacı ile YSK Başkanımız ve ilçemiz üzerinden bir kampanya yürütmeye çalıştılar. Öncelikle bilinmelidir ki Dursunbey'in en sevilen ailelerinden Güven ailesine, hemşehrileri ve STK'lar sonuna kadar güvenmekte, onların doğruluk ve adalet çizgisinden ayrılmayacağına şahitlik etmekteyiz. Dursunbey'in insanı her daim vatanına, milletine, devletine bağlı, her hadsize haddini bildirecek kadar kültürlü ve ahlaklıdır."

Mühürsüz oy pusulalarının geçerlilik kararını Güven'in tek başına almadığını hatırlatan Bahçavan, buna CHP ve HDP'li sandık görevlilerinin oy birliğiyle onay verildiğini söyledi.

Buna rağmen Güven ve Dursunbeylilere hakaret edildiğini kaydeden Bahçavan, "Bu durum ortadayken yenilgiyi hazmedemeyen bu kişiler nasıl memleketimin insanını yobazlıkla itham edebilir. Ben Dursunbey Belediye Başkanı olarak halkıma, ilçeme bu ahlaksız yakıştırmayı yapanları önce Allah'ıma sonra ise Türk adaletine havale ediyorum. Bugün tüm STK üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan topladığımız bu dilekçe ve imzalarla, insanımıza hakaret edenleri Dursunbey Cumhuriyet Savcılığına bildiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bahçavan, daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığına toplanan imza ve dilekçeleri teslim etti.

Muhabir: Ramazan Atam

Kaynak: AA