SİVAS

Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'nin, kapasite artırma ve iyileştirme çalışmaları sonucunda ulusal ve uluslararası müsabakalara hazır hale geleceği belirtildi.

Sivas Valisi Davut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı'nın kayak açısından yeni ve geniş bir merkez olduğunu söyledi.

Gül, "Yatak kapasitesini iki katına çıkaracağız. Önümüzdeki yıllarda da artık ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği bir pist, dağ ve tesis olmasını istiyoruz. Bu anlamda Yıldız Dağı, konuklarını ağırlamaya, müsabakalar yapılmasına hazır, eksiklerini tamamlamış, güvenilir, fiyatları uygun, rekabet edebilecek bir duruma geldi." diye konuştu.

Çevre illeri ve İstanbul'daki Sivaslıları da buraya çekmeyi planladıklarını ve bu yönde çalışmalar yürüttüklerini aktaran Gül, "Tokat ve Yıldız Dağı arasındaki yolun, karayolu ağına alınıp yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretçiyle ilgili çok büyük bir sıkıntımız yok, kapasiteyle ilgili sıkıntımız var. Kapasiteyi artırdıktan sonra diğerlerinin hepsi olacak." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Topuz

Kaynak: AA