ELAZIĞ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yıldırım düşmesi sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Enes Sakınç, son yolculuğuna uğurlandı.

Sakınç'ın (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesinde Hükümet Konağı önüne getirilerek, katafalka konuldu.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Elazığ Valisi Murat Zorluğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin vatani görevini bir aydır Isparta'da yapan kardeşi Murat ve babası Bedri Sakınç birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü, annesi Zeynep ve kız kardeşi Nazlı Sakınç cenazenin başında ağıt yaktı.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın kıldırdığı cenaze namazı ve okunan duaların ardından ilçeye bağlı Aşağıkuluşağı köyü Beyler mezrasında toprağa verildi.

Şemdinli ilçesi Bisra Tepe Bölgesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında, yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Sakınç, kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde şehit düşmüştü.

Muhabir: Ramazan Kaya

Kaynak: AA