ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kanal 7 televizyonunun canlı yayınında gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Bakan Ala, yılbaşından bugüne dek 18 pare canlı bomba eyleminin engellendiğini belirterek, 'Dört pare hakeza anahtar getirmişler, tığ 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birisini Boğaziçi'nde yakaladık ve ad de tutuklandı. Önlediklerimizin çoğunu da söylemiyoruz' dedi.

Ankara'daki terör saldırısı ile ilgilendiren yerine Bakan Ala, 'Bize sakıt şudur; burada yüzdelik 1 vebal güçlü var ise onu ortaya çıkarmak. Onun düşüncesince ego elden teftiş başlattım. Sistemde mi şahıslarda mi vebal var' ifadelerini kullandı.

'Siyaset topyekun teröre huzur çıkmalı'

Bakan Ala, Siyasetin topyekun teröre huzur çıkması icap ettiğini belirterek, 'Eğer eğer olmazsa ne olur? Terör örgütleriyle, yıldırıcı faaliyetlerinin hükümet değiştirdiği birlikte yerde denge olabilir mu? İstikrar eğer olmazsa Türkiye ne bir duruma gelir? Burada şerha varmıyor anlatmaya ancak bunu kullanarak, şu demek oluyor ki 'sandıktan değiştiremedik, sokaktan değiştiremedik, yıldırı örgütleri, yıldırıcı faaliyetlerde bulunsun, tığ de buradan siyaseten devreye girelim ve hükümet değiştirelim' derseniz terörle bağlaşma yapmış olursunuz' biçiminde konuştu.

Bakan Efkan Ala, konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

'Bizi apayrı politikalarda eleştirebilirsiniz, diyar bütünlüğü, yıldırı bahis konusu olunca o devir eleştiremezsiniz, eleştirilmemeli. Ülke bütünlüğü düşüncesince topyekun huzur durulmalı. Terör vakası olmuş, ancak alışılagelen sürede yıldırı vakası bulunmayan tabii bizim terörle ilgilendiren politikalarımızı da eleştirebilirsiniz.'

Muhabir: Kurbani Geyik

Kaynak: AA