Milliyet gazetesinin basına sansür getiren AKP düzenlemesine karşı “Basın hürdür sansür edilemez” sürmanşeti Yiğit Bulut’u dehşete düşürdü. Bugün Milliyet’in sürmanşetine tepki gösteren Bulut, yasa metnini savundu.

İşte yandaş bir gazetecinin basında sansürü savunan o yazısı:

“Cuma günü Milliyet gazetesinin sürmanşetini görenler ve özellikle detayı okumayanlar DEHŞETE kapıldılar! Habere göre AK Parti Türkiye’de Basın özgürlüğünü kısıtlamak için adım atmış ve ilk girişim de yapılmıştı...

Bu haber sonrası Cumartesi günü birçok “kurma kollu” basın organında da aynı haberin, daha da çarpıtılarak ele alındığını, aynen daha önce ortaya atılan “internete sansür” mantığı içinde konunun “uç noktalara” çekildiğini gördük!

Sevgili dostlar, yapılmış kesin bir düzenleme olmamakla birlikte üstünde tartışılan “cümleler de” asla iddia edildiği gibi değil. Tam tersi basının dinamiklerini “olması gerektiği” yere getirebilecek, bireyi koruyacak ve özgürlüklerin sınırlarını belirleyerek genişletecek bir “düşünce”!

Bakın “sansür-bitirilen özgürlük-faşizm” diye yaygara yaptıkları metinde neler var; “...Basın hürriyeti milli güvenliğin, kamu düzeninin, genel ahlakın, başkalarının haklarının, özel veya aile hayatının korunması, suçların önlenmesi, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının sağlanması, savaş kışkırtıcılığının, her türlü ayrımcılık, düşmanlık veya kin ve nefret savunuculuğunun engellenmesi amaçlarıyla sınırlanabilir”...

Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve “özgürlüğümüzü elimizden alıyorlar” yaygarası kopardıkları “üstünde düşünülen” yukarıdaki metine bir bakın! Şunu da lütfen unutmayın; özgürlük başkalarının özgürlüğünün sınırlarına kadardır!”

Yasa da sansür yok mu?
AKP'nin “Basın hürriyeti milli güvenliğin, kamu düzeni ve genel ahlakın korunması, yargı bağımsızlığının sağlanması, suçların engellenmesi amacıyla sınırlansın" şeklindeki önerisi, hükümete açık sansür yetkisi sunarken, ilgili düzenlemeyi soL'a değerlendiren basın örgütleri de yasanın 12 Eylül ruhunu net bir şekilde taşıdığını dile getirmişti.

(soL - Haber Merkezi)