SİİRT

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Şırnak'ta YGS'ye girecek öğrencilerin imtihan merkezini asayiş sebebi öne sürülerek Gaziantep, Nizip, Batman ve Siirt namına değiştirmesinin peşi sıra Siirt'e mevrut öğrenciler kendilerine sağlanan imkanlardan ötürü yetkililere teşekkür etti. Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Uludere ilçelerinden mevrut öğrenciler yıldırı dolayısıyla kıygın olduklarını, emeklerinin boşa gitmemesi düşüncesince savaş ettiklerini söylediler.

Öğrencilerden İlknur Çelik, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Şırnak'tan Siirt'e 2 gündüz önceki geldiklerini ve bu müddet içinde kendileriyle yakından ilgilenen yetkililere teşekkür etti. Çelik, 'Çok stresliyiz, o derece emeğimizin anlamsız gitmemesi düşüncesince baş döndürücü uğraştık. Bizim düşüncesince planlı yolculuk programı kapsamında Tillo ilçedeki İbrahim Hakkı Hazretleri'nde sınavımız düşüncesince afsun edeceğiz. İnşallah bildirme olur. Terör dolayısıyla kıygın olduk' dedi.

Metin Aslan ise Şırnak'a en DOĞRU il Siirt bulunduğunu belirterek, bu yüzden sınava Siirt'te gireceklerini, burada yetkililerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

'Olayların sonuç bulmasını istiyoruz'

Uludere kazasından mevrut Mazlum Çelik de yaşanmış olan yıldırı olayların sonuç bulmasını istediklerini söyledi. Yaşanan vakalara bariyer peyda etmek düşüncesince ellerinden birlikte bilinçlilik gelmediğini aktaran Çelik, 'Uludere Çok Programlı Lisesinden geldim. Devlet yurdunda dostlarımla kalıyoruz. Bize baş döndürücü araştırma görevlisi oldular. Allah razı olsun. YGS'ye gireceğiz. Bölgedeki vakalarla ait ne desek boş. Bizim yapabileceğiz birlikte bilinçlilik yok, inşallah hadiseler durur' ifadelerini kullandı.

Öğrenci Narin Çiyamen, Şırnak'ta yıldırı olaylarının yaşanmasını istemediklerini kaydetti.

Terör vakaları dolayısıyla kıygın olduklarını anlatım fail Çiyamen, şöyleki bitmeme etti:

'Keşke yıldırı vakaları olmasaydı. Mağdur olduk, Şırnak'ta sınava dönüşmek isterdim. En azından ailemizin beraberinde olurduk ancak çirkin bulunduğu düşüncesince kılıç de üzüldük.'

Şırnak'tan mevrut öğrencileri karşılamaktan ve ağırlamaktan mesul Siirt Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz ise ferda sınava girecek öğrenciler düşüncesince imtihan önceleri maneviyat gezileri düzenlediklerini söyledi.

Muhabir: Zekeriya Güneş,Recep Çelik

Kaynak: AA