Mersin'de hasadına başlanan ve endamsız müddette Türkiye'deki dayanıklı aşırı manavın tezgahında satışa maruz yeşil erik, fiyatı fiyatlı olduğu için gramla satılıyor.

Manavların, ısmarlama için zarfında 7-8 skor mevcut 100 gramlık paketlerde getirttiği erik, 30 teklik fiyatıyla tezgahların en fiyatlı ürünü kendisine dikkati çekiyor.

Bursa biçim Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde çalışkanlık yayınlayan birlikte manav dükkanının satı sorumlusu Orhan Boler, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, ilkbahara dünkü girilmesine karşın müşterilerden aldıkları istem doğrultusunda tezgahlarında 100'er gramlık paketlerde erik bulundurduklarını söyledi.

Erikleri ısmarlama için getirdiklerini tamlayan Boler, çilek, badem, kavun, lamba karpuzu üzere yaz meyvelerini de satışa sunduklarını ve satışlardan mutlu olduklarını anlattı.

Boler, erik, badem, çilek, lamba karpuzu ve kavun üzere yaz meyveleri ile mandalina, portakal üzere şita meyvelerini ayrımsız tezgahta sattıklarını dile getirerek, siparişler doğrultusunda dayanıklı aşırı ürünü tezgahlarında bulundurduklarını tabir etti.

Eriğin, dünkü hasat ürünü niteliğiyle en fiyatlı kâr kendisine dikkati çektiğini aktaran Boler, 'İçinde 7-8 skor bulunan 100 gramlık eriği 30 liradan satıyoruz. Kilogramı 300 liraya geliyor. Henüz hacim kendisine 100 gramlık paketten birlikte tomar meydan olmadı. Eriğe nazarıitibar enine boyuna fazla. Özellikle benzeri iki canlı bulunan rical istem ediyor. Bu üründe birlikte tomar kar marjımız yok. Amacımız, müşterilerimizin taleplerini karşılamak' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA