Yeni Yaklaşımlar Platformu internet sitesi, son dönemde ülkede olan biteni protesto etmek amacıyla bir açıklama yaparak iki gün boyunca yayımını durdurdu.

http://yeniyaklasimlar.org/

Platformun açıklaması şöyle:


TÜRKİYE’NİN SORUMLU YURTTAŞLARINA


Bugün 22 Mart 2014 Cumartesi.

94 yıl önce bir “toplum sözleşmesi” yaparak ortak bir geleceğe birlikte yürüyen Türkiye halkı, bugün sözleşmeyi bozarak yarına ilişkin umudumuzu çalan bir kontrolsüz güçle karşı karşıyadır.

Mutlak çoğunluğu ile ulusal egemenliği gasp ederek, kendi koyduğu kurallara bile uymayan bir kural tanımazlıkla karşı karşıyayız.

Otuz yıl boyunca onbinlerce yurttaşımızın canına mal olan kirli savaşın sona ereceği umulurken, daha kirli bir savaş için yurt dışından terörist ithal eden bir karanlık güçle karşı karşıyayız.

Hukuk düzleminde uygar bir toplum olmanın mücadelesini veren bir platform olarak;

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan tüm temel hak ve özgürlüklerin yok edildiği,

Eşitliğin yasalar önünde bile sağlanmadığı,

Kardeşlik bir yana, gücü yetenin suç işleme özgürlüğünün olduğu,

Bırakın hukuka uygunluğu, hiçbir yasa kuralına dahi uymayan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuz bu süreçte sözleşme tek adam tarafından bozulmuş ve yönetenler meşruiyetini kaybetmiştir.

Biz hukukçular ve duyarlı yurttaşlar olarak, olup bitene ilişkin hukuk çerçevesinde söyleyecek sözün kalmadığını üzülerek belirtiyoruz.

Bizim sözümüz bitti.

48 saat boyunca sitemizin ışıklarını karartıyoruz. İçine girdiğimiz çetin ve karanlık tünelde kaybolmamak için, gözlerimizi karanlığa alıştırmaya çalışacağız.

Aydınlık bir gelecek için iki gün karanlık…

İşte Yeni Yaklaşımlar Sitesinin giriş sayfası
http://yeniyaklasimlar.org/

 Yeni Yaklaşımlar