Demokrat Yargı Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni HSYK'nin teşekkülünün daha 6. ayı dolmadan kendisini gittikçe belirginleşen şekilde eski HSYK'ye benzeten uygulamalar geliştirdiği belirtildi.

Mevcut HSYK'nin yargı içindeki son derece dar bir ideolojik, siyasi ve beşeri tabanı yargı idaresine taşıyarak eski HSYK'nin oligarşik hareket tarzlarını aynen devraldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
''Yeni HSYK da hem yargının hem de toplumun geniş kesimlerinin yargı idaresine ortak edildiği demokratik bir yeni yönetim geliştirmek yerine dar bir grubun iktidarını pekiştirmekten başka bir yola tevessül etmeyeceğini tayin, terfi ve disipline ilişkin her yeni karar ve kararnamesiyle daha bir açığa kavuşturmaktadır. Yakın çevresi dışındaki tüm kesimlere karşı dışlayıcı bir bakış açısı geliştirdiği gibi kendilerine her hal ve şartta demokratik yolları göstermeye çalışanları cezalandırma kibrine kapılmaktan ve 'bedel' ödetmekten de geri durmamaktadırlar. Demokrat Yargı olarak öncelikle bu haksız uygulamalar karşısında ulusal ve uluslararası tüm platformları harekete geçireceğimizi duyuruyoruz. Mevcut HSYK'nın yeni anayasa ile mübarek sonunun yaklaştığı yakın gelecekte geçmiş her iki HSYK'nın haksız uygulamaları için adalet talebinin daha da yükseltileceğini tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.''


AA