ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Okullarda seçmeli Kuranıkerimve Hz. Peygamberimizin hayatı adlı derslerin okutulmasını sağlayan yasa önerisinin kabul edilmesinin ardından sosyal medyada kamuda türbanın serbest bırakılması için kampanya başlatıldı. Twitter üzerinden binlerce kişi kampanyaya destek mesajları attı.

TBMM Genel Kurulunda önceki gün kabul edilen kesintili eğitimi düzenleyen yasa önerisinin ardından önceki akşam ve dün gün boyu sosyal medyada türbanın kamuda serbest bırakılmasına yönelik farklı kampanyalar başladı. Kesintili eğitim yasasına tüm ortaokul ve liselerde seçmeli Kuranıkerim derslerinin konulması; türbanın fiilen 5. sınıfa kadar inmesini gündeme getirirken; sosyal medyada başlayan türban kampanyaları dikkat çekti.

Twitter’da kampanya

Sosyal medya sitesi Twitterda Kamuda başörtüsüne evet etiketiyle başlatılan kampanya, Türkiyede Twitter üzerinde en çok konuşulan konu oldu. Kamuda başörtüsüne evet etiketi Twitterdaki popüler etiketler arasına girdi. Twitter üzerinde oluşturulan sanal kampanyaya binlerce kişi destek mesajları atarken, bazı kullanıcılar ise kampanyaya tepki gösterdi.

KESK’TEN YANIT

‘Başbakanın psikolojik desteğe ihtiyacı var

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), “4+4+4” düzenlemesi ile Kamu Görevlileri Sendikaları Yasa Tasarısı’na karşı iki gün süren eylemleri nedeniyle kendilerini eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “psikolojik desteğe” gereksinimi olduğunu belirtti. KESK Yürütme Kurulu, Başbakan Erdoğan’ın KESK’in yaptığı eylemlere çok öfkelendiğine dikkat çekti. Kamu İhale Kurulu’ndan kaçırılan milyarlarca liralık ihalelerin, insanların manevi inançları kullanılarak örtülmek istendiğine işaret edilen yürütme kurulunun açıklamasında, “Kendisi ve kendisine biat edenlerin dışında, hiç kimsenin düşüncesini ifade etmesine, demokratik tepkisini göstermesine tahammülü olmayan Sayın Başbakan, yine konfederasyonumuzu hedef alan açıklamalarda bulunmuştur” denildi. Açıklamaya, şöyle devam edildi: “Ayrıca bizim 4+4+4 olarak ifade edilen yasanın, bilim insanlarının da ortaya koyduğu gibi, pedagojik bir temele dayanmadığı doğrultusundaki eleştirilerimize karşılık, bizlerin ‘pedagojik ve psikolojik tedaviye ihtiyacımız olduğu’ doğrultusunda açıklamalarda bulunmuştur. Oysa Eğitim-Sen’in 110 bin üyesi pedagoji eğitimi, yine SES’in 45 bin üyesi de tıp eğitimi almıştır. Yani bu konuda esas olan, KESK’in ne söylediğidir. KESK cephesinden bakıldığında da Sayın Başbakan’ın, pedagojik ve psikolojik durumu iyi gözükmüyor.