Vezneciler’deki terör saldırısı üzerinden hükümetin dış politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Neredeyse PKK’ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar. Dış politika konusunda hükümet başarısız. Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var” dedi.

Vezneciler ‘deki terör saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Teröre karşı, bütün siyasi partiler aynı tavır içinde olmalı. Herkes net tavır içinde olmalı. Sadece kınamayla kalınmamalı. Küresel terör raporuna göre, Türkiye terör yetiştirme kaynağı. 7 Haziran’dan bu yana 540 şehit verdik. Kıbrıs çıkarmasından daha fazla” diyerek terör saldırılarının artmasından siyasi iktidarı sorumlu tuttu.
CHP GRUP TOPLANTISI YAPILMAYACAK
Vezneciler ’deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehit polisler için düzenlenecek olan cenaze törenine katılacağıını belirten Kılıçdaroğlu bu nedenle yarın yapılacak olan CHP gurup toplantısının yapılmayacağını belirtti.
“YENİ DÜŞMANIN AHMET DAVUTOĞLU OLACAĞI KANISI VAR”
Dış politika üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Yeni düşman aranıyor. Ahmet Davutoğlu olacağı konusunda bir kanı var” dedi.
“NEREDEYSE PKK’YA MEŞRUİYET KAZANDIRDILAR”
Hükümetin terörle mücadelede yetersiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Neredeyse PKK’ya meşruiyet kazandırdılar. Bunlar sadece işin reklamındalar” dedi.

“MERKEL’E HASSASİYET SÖYLENİP KESİNLİKLE ÖNLENEBİLİRDİ”
Almanya Parlamentosu’nda onaylanan “Sözde Ermeni soykırımının” önlenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Almanya’da ders kitaplarına girerse asıl sorun orada olacak. Kesinlikle önlenebilirdi. Aylardır gündemde olan bir konu. Merkel ile defalarca görüştünüz. Hassasiyetler belirtilmeliydi. Yapılan açıklamalar rutin. Sen kafatascı mısın? Türk kökenli vekillere tepki gösteriyorsun. “Kanı, sütü bozuk” demek doğru olmaz. CHP iktidar olsaydı. Asla onaylanmazdı. Konuşur ikna ederdik” diye konuştu.

YILDIRIM’IN DEĞİL DAVUTOĞLU’NUN TEMİZ BİR GEÇMİŞİ VARDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Başbakan Binali Yıldırım’ın temiz bir geçmişi yok. Havuz medyası, düşük profil … Ahmet Davutoğlu’nun temiz bir geçmişi vardı. Sayın Davutoğlu yolsuzluklar konusunda çok duyarlıydı. Binali bey bu konuda hiçbir şey söylemiyor. Espri yapıyor” dedi.

“PLAN CHP, PKK’YA DESTEK VERİYOR ŞEKLİNDEYDİ”

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Bu konuda samimi değillerdi. “Plan CHP PKK’ya destek veriyor” şeklindeydi. Bunu yapmadık. Yargılanabiliriz. Yargıya demokrasinin ne olduğunu anlatacağız” dedi.

“SEN KENDİNE SOR BAKALIM TAM MI YARIM ERKEK Mİ?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara yönelik sözlerini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, “Kadınlarla ilgili konuşması gereken erkekler değildir. “Tam kadın, yarım kadın” sözleri yanlış. Sen kendine sor bakalım tam mı yarım erkek mi? Erdoğan’ın özel bir ruh hali var. “Ne olursa olsun herkes benden söz etsin” diyor” dedi.

Kaynak: DHA