TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in çağrısı üzerine cuma günü bir araya gelen CHP ve AKP heyetleri, yemin krizinin çözümü için bu sabah 10.00’da yeniden görüşecek. TBMM’de gerçekleşecek görüşmede AKP’den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP’den ise Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile Tekirdağ Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın yer alması bekleniyor.

AKP’li Nurettin Canikli, sürecin olumlu olduğunu belirterek “CHP’lilerin pazartesi yemin edeceğinden umutluyum” diye konuşmuştu. ‘Cuma günkü noktada’ olduklarını söyleyen Hamzaçebi de ‘umutlu’ olduğunu ifade etti.

276 oy yetiyor
Başbakan Erdoğan’ın okuduğu 61. Hükümet Programı’nın görüşmeleri bugün yapılacak. CHP yemin ederse program hakkındaki görüşlerini açıklayacak. BDP’nin program görüşmeleri öncesinde TBMM’ye kaydolup yemin etmesi ise beklenmiyor. 61’inci hükümetin güvenoylaması ise 13 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. AKP’nin TBMM’de başkan hariç 326 sandalyesi var. Hükümetin güvenoyu alabilmesi için 276 milletvekilinin oyu yeterli olacak.

BDP’ye RTÜK kontenjanı
Hükümet programı görüşmeleri ve güvenoylamasının ardından TBMM’de RTÜK üyeliği seçimleri de yapılacak. Partilere RTÜK üyeliklerinde düşen kontenjanlar netleşirken RTÜK’teki bir üyeliğin BDP kontenjanına geçmesine karar verildi.

Arınç: CHP’yi anlamak lazım
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “CHP, sıralarında oturuyor, sessizce adeta dilsiz bir şekilde seyrediyor. Sanki bir jest bekleyerek, ‘Bize biraz hak verecek konularda birkaç cümle söyleyin, hoşumuza gitsin. Biz de bir dönüş yapmak istiyoruz ama onurlu bir dönüş olsun’ havası içerisindeler. Doğrusu onları da anlayışla karşılamak gerekir” dedi. Bakan Binali Yıldırım ise “Meclis işleyişinde bir sıkıntı yok. Boykotta bu görüldü. Aklıselim galip geldi ve CHP tutumunu gözden geçirmeye başladı. Bu olumlu bir gelişme” diye konuştu.