Necran kenti Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcü Yardımcısı Yüzbaşı Abdullah  Said Al Fari yaptığı açıklamada, Yemen'deki Husiler tarafından Suudi Arabistan'ın  sınır kenti Necran'daki sivil yerleşim alanına roket atılması sonucu 2 Suudi  Arabistan vatandaşının yaralandığını bildirdi.

 Yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, saldırı  sonucu yerleşim alanında hasar meydana geldiği ve bölgede gerekli güvenlik  tedbirlerinin alındığı kaydedildi. 

'CAN KAYIPLARI YAŞANIYOR!

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başta  başkent Sana olmak üzere, bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere, Mart  2015'ten bu yana Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Suudi  Arabistan  liderliğindeki koalisyon güçleri operasyonlar düzenliyor.
 
Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Necran ve Cazan  kentlerine katyuşa, scud ve diğer balistik füzelerle sık sık saldırıyor. Söz  konusu saldırıların çoğunlukla hava savunma sistemleri tarafından engellenmesine  rağmen, sınır kentleri Necran ve Cazan'a yönelik katyuşa saldırılarında zaman  zaman mal ve can kayıpları yaşanıyor.

Kaynak: HABER7.COM