GÜMÜŞHANE - Veysel Kara

Gümüşhane'de Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) barınan öğrenciler, ramazan dolayısıyla kentte yaşayan yaşlıların iftar sofralarına konuk oluyor.

Yurdun çeşitli yerlerinden eğitim amacıyla kente gelen öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gönüllü birçok faaliyette bulunuyor.

Sosyal sorumluluk projelerini ramazanda da sürdüren öğrenciler, yurtlarda hazırladıkları yemeklerle yaşlıların kapılarını çalıp hem sıcak aile ortamında iftar yapıyor hem de hayır duası alıyor.

Harçlılarıyla KYK tarafından düzenlenen yardımlara da katkı sağlayan öğrenciler, ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri ulaştırıyor.

KYK İl Müdürlüğüne bağlı Gümüşhane Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, yurdun mutfağında hazırladıkları yemeklerle Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Ersoy çiftine konuk oldu.

İftar öncesi sofrayı kuran öğrenciler, yer sofrasında yaşlı çiftle birlikte oruçlarını açtı.

"Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"

Etkinliğe katılan öğrencilerden Gümüşhane Üniversitesi Felsefe Bölümü birinci sınıf öğrencisi Elif Batol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt'ten eğitim amacıyla Gümüşhane'ye geldiğini söyledi.

Yaşlılarla iftar sofrasında beraber olabilmek için kendi elleriyle yemek hazırladıklarını anlatan Batol, "İftarımızı onlarla birlikte açıyoruz. Onların yalnızlıklarını bir nebze gidermiş oluyoruz. Biraz da aile sıcaklığı görmüş oluyoruz. Uzun zamandır ailemizden uzaktayız. Aile ortamına ihtiyaç duyuyoruz. Onlar da bizim büyüklerimiz sayılır. İllaki bizim ailemiz olmak durumuna değiller. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Maliye Bölümü birinci sınıf öğrencisi Misina Narman ise Adana'dan eğitim için kente geldiğini belirtti. Ersoy çiftiyle iftar yapmanın memnuniyet verici olduğuna işaret eden Narman, "Bu akşam güzel bir hayra vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Sofralarına misafir olduk. Hem aile özlemimizi giderdik hem de onları yalnız bırakmadık." ifadesini kullandı.

Öğrencileri evinde misafir eden 84 yaşındaki Rabia Ersoy, İsmail Ersoy (85) ile 64 yıldır evli olduklarını dile getirdi.

Eşinin gırtlak kanseri nedeniyle 20 yıldır konuşamadığını aktaran Ersoy, "5 yıldır eşimle yalnız yaşıyoruz. Öğrencilerimiz sağ olsunlar, bizi hatırladılar. İftarımıza ortak olmaları bizi çok mutlu etti. Bizi çok memnun ettiler, Allah da onları memnun etsin. Allah hepsine hayırlı işler nasip etsin. Onlara derslerinde başarılar diliyorum." dedi.

Yemekleri öğrenciler yapıyor

KYK Gümüşhane Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Pınar Oğur, toplumda farkındalık oluşturmak adına düzenledikleri etkinliklere ramazanda da devam ettiklerini söyledi.

Bu programlarla ramazanın paylaşma ve dayanışma olduğuna vurgu yaptıklarına dikkati çeken Oğur, "Öğrencilerimiz yemekleri, market alışverişi dahil kendileri yapıyorlar. Bu konuda gönüllü davranıyorlar. Malzeme ücretlerini KYK ödüyor ancak öğrencilerimizin de ufak çaplı katkıları oluyor." diye konuştu.

Oğur, özellikle yaşlı ve yardıma muhtaç kişilere iftara gittiklerine dikkati çekerek "Çocuklarımızla ramazan ayının hayırlara vesile olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizi iftar sofralarında yaşlılarımızla buluşturuyoruz. Bu şekilde yaşlılarımıza aile ortamı yaşatıyoruz. Hem de çocuklarımıza sosyal sorumluluk projesi yaptırmış oluyoruz." dedi.

Oğur, etkinliğin ramazan ayı boyunca süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA