Yalova’da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Ergenekon davasının baştan beri hukukun dışında olduğunu öne sürerek, “İlker Başbuğ darbe yapmaktan, terör örgütü yöneticiliğinden mahkum oluyorsa, onun 7 sene en yakın mesai arkadaşı olan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da derhal dava açılması lazım” dedi.

Eski bakan Yaşar Okuyan, Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Okuyan, “Ergenekon olarak adlandırılan dava baştan beri hukukun dışında. Ceza mahkemeleri usul yasasının dışında. Tertiplenmiş verilerle, sahte delillerle, sahte bir takım şeyler var. Balyoz davası da aynı, maalesef böyle bir konumu var” dedi.

12 Eylül’de ihtilalin mahkemesinde yargılandığını ve 2 yıl cezaevinde yattığını belirten Okuyan, idamla yargılandığı ve beraat ettiği ihtilalin mahkeme salonunda hiçbir gün sanık yakınları, eşi, oğlu, kızı, karısı, babasına kısıtlama yapılmadığını söyledi.

“KASIMPAŞALILIĞINI SURİYE SINIRINDA GÖSTER”

Silivri’de kurulan bariyerleri eleştiren Yaşar Okuyan, “Vali diyor ki ‘Silivri’ye girmek yasak’. Gittik, gördük. Cumhuriyet tarihinde böyle bir mahkeme yok. Tarlalar tutulmuş, ovalar tutulmuş. İki ayrı bariyer yan yana. Yerlere çakılmış, betonlanmış kilometrelerce. Ben diyorum ki; Sayın başbakan, bu kadar titizliğinizi gelin şu Suriye sınırında gösterin. Siz Kasımpaşalılığınızı orada gösterin. Bunun tek sorumlusu başbakandır. Vali falan beni enterese etmez” diye konuştu.

“BAŞBAKAN’I TARİH AFFETMEYECEKTİR”

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ‘a verilen cezaya da değinen Okuyan, müebbet hapse mahkum olan İlker Başbuğ’un Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı kararnamelerinde altında Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanı’nın imzası bulunduğunu kaydeden Okuyan, “7 sene senin dibinde olan Genelkurmay Başkanlığı’nı, Genelkurmay İkinci Başkanlığı’nı, Kuvvet Komutanlığı’nı yapmış olan birisi terör örgütünün üyesiyse, darbe yapmayı planlamışsa, sen başbakan olarak orada neyi temsil ediyorsun ? Sen Başbakan olarak bunu görmemişsen, hissetmemişsen, terör örgütüne yardım ve yataklıktan hakkında dava açılması lazım. İlker Başbuğ darbe yapmaktan, terör örgütü yöneticiliğinden mahkum oluyorsa, onun 7 sene en yakın mesai arkadaşı Recep Tayyip Erdoğan hakkında derhal dava açılması lazım” dedi.

“ÖCALAN, KONAĞINDA ZİL TAKIP OYNUYORDUR”

Ergenekon davasında çıkan kararın ardından, Abdullah Öcalan başta olmak üzere, PKK ve KCK’lıların bu karara çok sevineceklerini iddia eden Yaşar Okuyan, “Bu kararın ardından Abdullah Öcalan, İmralı’daki konağında zil takıp oynuyordur. PKK’lılar, KCK’lılar zil takıp oynuyorlardır. Abdullah Öcalan denen 40 bin kişinin katili, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle, Tayyip Erdoğan sayesinde muhatap yapılıyor, müzakere masasına kabul ediliyor. Öbür tarafta terörle mücadele eden silahlı kuvvetlerin genelkurmay başkanı müebbet hapse mahkum ediliyor” dedi.

“ATATÜRK BÜSTÜNÜN PARÇALANMASI KANSIZLIKTIR”

Yalova Devlet Hastanesi’nde çalışan bir personelin, bahçedeki Atatürk büstünü çekiçle parçalamasıyla ilgili konuşan Okuyan, “Son derece üzüntü verici. AKP iktidarı döneminde meczup sayısı çoğalmış anlaşılan. Bu hadiseler maalesef her tarafta oluyor. Tabii bu kabul edilir değil. Tırnak içerisinde söyleyeyim bunun adı ‘kansızlıktır, şerefsizliktir’. Atatürk’ün, ‘Benim kentim’ dediği şehirde böyle bir şeyin olması tabi son derece üzüntü verici. AKP iktidarı döneminde çok sık rastladığımız durum. Başbakan döneminde bu tür olaylara sık rastlanır oldu” diyerek sözlerini tamamladı.

sözcü