Balyoz davasından tutuklu bulunan subay eşleri tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu”, yarın Silivri Cezaevi önünde “nöbet çadırı” kuracak. Siyasi partiler, sendikalar, kitle örgütleri, işçi önderleri, aydınlar ve sanatçılar, “Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılsın, yurtseverler serbest bırakılsın” istemiyle gerçekleştirilecek eyleme destek vermeye davet edildi. Eyleme İzmir’den de bir grup katılacak.

Silivri’de vardiya

Vardiya Bizde Platformu, kanunsuz tutuklamaların son bulması ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için Silivri’de nöbet çadırı kuruyor

İstanbul Haber Servisi - Balyoz davasından tutuklu bulunan subay eşleri tarafından oluşturulan Vardiya Bizde Platformu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, bu mahkemelerde yargılanan asker, subay ve aydınların serbest bırakılması istemiyle yarın saat 11.00de Silivri Cezaevi önünde Nöbet Çadırı kuruyor.

Silivri Cezaevi önünde kurulacak olan Nöbet Çadırına İşçi Partisi, Yeni Parti, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, ADD Şubeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubeleri, Cumhuriyet Güçbirliği, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği, 68liler Birliği Vakfı, Onuncu Köy Derneği, Simgesel Eylem Grubu, Ulusal Strateji Merkezi de destek verecek. Eyleme ilişkin değerlendirme yapan emekli Orgeneral Çetin Doğanın eşi Nilgün Doğan, 4 yıldır Ergenekon ve Balyoz davalarıyla yüzlerce yurtseverin gözaltına alınarak tutuklandığını anımsatarak Bütün yurtseverler, kanunsuz ve hukuksuz uygulamaların hedefidir. Bu saldırılar, Beşiktaştaki örgütlenme eliyle yapılmaktadır. Gözaltı kararları alan ve tutuklamaları yapan özel yetkili mahkemeler’, iktidarın açıklamalarından da anlaşılacağı gibi yurtseverleri bastırmak için oluşturulan özel görevlendirilmiş mahkemelerdir. Bu mahkemeler iktidara karşı olan siyasi partiler, sendikalar, kitle örgütleri, aydınlar, sanatçılar ve bütün yurtseverler için de bir tehdittirdedi.

Özel Yetkili Mahkemeler Kaldırılsın, Yurtseverler Serbest Bırakılsın istemiyle yarın Silivri Cezaevi önünde gerçekleştirilecek eyleme, siyasi partiler, sendikalar, kitle örgütleri, aydınlar ve sanatçılar, destek vermeye davet edildi.

 

Cumhuriyet