ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, yarın yapılacak halk oylaması tanıtım toplantısına ilişkin, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, omuz omuza çok güzel bir programı icra edeceğiz. Yarın bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak." dedi.

Şahin, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yarın saat 11.00'de Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla başlayacak halk oylaması kampanya tanıtım toplantısına ilişkin bilgi verdi.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin 16 Nisan'da halkın oyuna sunulacağını hatırlatan Şahin, "16 Nisan'a giderken yarın, 25 Şubat 2017 tarihi, bu halk oylaması çok tarihi bir gün." ifadesini kullandı.

Şahin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tanıtım Toplantısı'nı yarın saat 11.00'de Ankara Arena Spor Salonu'nda büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştireceklerini ifade etti.

123 yabancı misyon şefi davetli

Gerek salon içinde gerek salon dışında misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini aktaran Şahin, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, omuz omuza çok güzel bir programı icra edeceğiz. Yarın bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak." diye konuştu.

Gazetecilerin, yabancı davetliler arasında kimler olduğunu sorması üzerine Şahin, 123 yabancı misyon şefine davet gönderdiklerini, yurt dışından davetli ise bulunmadığını söyledi.

Bir soru üzerine diğer siyasi partilere davet göndermediklerini bildiren Şahin, "Ama diğer siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımız hiç şüphesiz ki yarın burada bizlerle olacaklardır." ifadesini kullandı.

50 bin kişilik hazırlık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, davetli sayısına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de "Dün 40 bin kişilik bir hazırlık yaptığımız söylemiştik ancak illerimizden geri dönüşler bizim koymuş olduğumuz hedeflerin çok üstünde. Biz yaklaşık 50 bin misafirimizi ağırlayacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz. Salon dışında da çadırlar, barkovizyonlar, ekranlar olacak." dedi.

Şahin, AK Parti'nin halk oylaması için 5-6 şarkısı olacağını da açıkladı.

"Sayın Bahçeli'nin bir görüntüsü olacak mı? Daha önce olmuştu." yönündeki soru üzerine Şahin, "Daha önce olanlar sanırım bir fikir veriyordur sizlere." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA